Türkiye’nin “Ekonomi Alanında En Başarılı Kurumu” Borsa İstanbul
Araştırma kuruluşu Akademetre'nin gerçekleştirdiği "2015 Yılının EN'leri Araştırması" kapsamında Borsa İstanbul “Ekonomi Alanında En Başarılı Kurum” seçildi. Borsa İstanbul 2015 yılında hayata geçirdiği BISTECH Projesi ve EBRD ortaklığı ile dikkat çekerken, aynı zamanda İstanbul’un bölgesel ve küresel finans merkezi olması yolunda liderlik ediyor.
İstanbul’u bölgenin ve dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri yapma vizyonu çerçevesinde başarılı çalışmalara imza atan Borsa İstanbul, Akademetre’nin gerçekleştirdiği “2015 Yılının EN’leri Araştırması” kapsamında “Ekonomi Alanında En Başarılı Kurum” seçildi. Türk halkının dünyada ve Türkiye'de yılın kişileri, olayları, kurumları ve gelişmelerinde neleri önemli gördüğünü saptadığı araştırma kapsamında Türkiye'de ekonomi alanındaki en başarılı kurumlar da belirlendi. Yapılan araştırmada Borsa İstanbul ilk sırada yer aldı.
2015 yılında 142. Yılını kutlayan Borsa İstanbul, gerçekleştirdiği projelerle de geçtiğimiz sene adından bahsettirdi. Nasdaq ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında geçtiğimiz yılın sonunda hayata geçirilen BISTECH projesi ile İstanbul’un bölgenin ve dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri yapılması yolunda önemli bir adım atılmış oldu. Türkiye’nin teknolojiyi kullanan ülkeler seviyesinden, teknolojiyi üreten ülke haline gelmesi konusunda çalışan Borsa İstanbul BISTECH projesi ile bağlantılı olarak Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ ile finans teknolojisi alanlarında da işbirliğine imza attı.
Türkiye ekonomisi ve finans piyasaları açısından 2015 yılında Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen bir diğer başarı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) ile başlatılan stratejik ortaklık oldu. Türkiye ekonomisinin dönüşüm programı kapsamında önemli bir atılım olan EBRD ortaklığı ile Borsa İstanbul Ortadoğu ve Balkanlar’da daha fazla aktif olmayı hedefliyor.
Akademetre tarafından gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılara dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler, yıla damgasını vuran olaylar, kendi alanlarında başarılı bulunan kişiler, kurum ve kuruluşlar, teknolojik ilerlemeler ile siyasi ve ekonomik gelişmeler soruldu.
Araştırma İstanbul, Ankara, Erzurum ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 12 şehirde gerçekleştirildi.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?