“Sürdürülebilirliğe olan yatırımcı ilgisi artıyor”
Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Platformu üyelerinden Sürdürülebilirlik Akademisi’nce bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Yeşil İş 2015: Sürdürülebilir İş Zirvesi, 8-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.
Türkiye’nin en önemli sürdürülebilirlik etkinliklerinden biri olan Yeşil İş Zirvesi’nde, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Yılmaz “İş Dünyası ve Yatırımlarda Sürdürülebilirlik Anlayışı” başlıklı bir açılış sunuşu gerçekleştirdi. Konuşmasında sürdürülebilirlik faaliyetleri ve şirket performansları arasındaki pozitif ilişkiye değinen Yılmaz, son dönemde sürdürülebilirlik skandallarıyla gündeme gelen şirketlerin fiyat performanslarına ilişkin veriler sundu. Yılmaz, sürdürülebilirliğe olan yatırımcı ilgisinin de giderek arttığının altını çizerken, sorumlu yatırımlara yönelen fonlara ilişkin istatistiklere sunumunda yer verdi.
Borsaların sürdürülebilirlik alanındaki etki alanını vurgulayan Yılmaz, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi’nin kurucu üyesi ve Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım İlkeleri (UNPRI) imzacısı olan Borsa İstanbul’un, sektöre öncülük eden “Sürdürülebilirlik Endeksi”, “Şirketler için Sürdürülebilirlik Rehberi” ve “Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Platformu” çalışmalarından bahsetti.
Ayrıca, kamu, iş dünyası, akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 800’den fazla katılımcının ilgi gösterdiği etkinlikte, Borsa İstanbul’un girişimleriyle bir de “Sürdürülebilirlik Endeksi” başlıklı “Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Platformu Özel Oturumu” düzenlendi.
Oturum başkanlığını Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu Başkanı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Mühendislik Müdürü Hülya Kurt üstlenirken, oturumda Borsa İstanbul Endeks ve Veri Bölüm Müdürü Osman Parlak, Tofaş Türk Kurumsal Yönetim ve Hissedar İlişkileri Yöneticisi Dr. Adil Salepçioğlu, Anadolu Efes Kurumsal İlişkiler Direktörü Haluk Özdemir ve Coca-Cola İçecek Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Demir Yerlikaya panelist olarak yer aldılar.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?