İslami Ekonomi ve Finans Sempozyumu gerçekleştirildi
İki gün süren İslamî Ekonomi ve Finans 2015 Sempozyumu, dün sona erdi. Dünya Bankası Küresel İslamî Finans Geliştirme Merkezi, Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası, İslamî Araştırma ve Eğitim Merkezi ve Guidance Financial Group iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen Sempozyum, akademik çevreler, politika belirleyiciler ve özel sektörden katılımcıları bir araya getirdi
İslamî Ekonomi ve Finans 2015 Sempozyumu, Dünya Bankası Küresel İslamî Finans Geliştirme Merkezi (World Bank Group Global Islamic Finance Development Center – GIFDC), Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası (Islamic Development Bank - IDB), İslamî Araştırma ve Eğitim Merkezi (Islamic Research and Training Institute – IRTI) ve Guidance Financial Group işbirliğiyle düzenlendi.
Sempozyum akademik çevreler, politika belirleyeciler ve özel sektörden geniş bir katılımcı grubunu bir araya getirdi. İslamî ekonomi ve finansla ilgili yenilik ve ilerlemeleri desteklemek ve fikir alışverişini teşvik etmek üzere düzenlenen Sempozyumun ana hedefi, bu alanda düşünce liderliği ve bilgi geliştirme konularında önemli bir uluslararası forum haline gelmek.
Bu yıl ilk kez düzenlenen Sempozyum, “İslamî finans refahın paylaşımında itici bir güç mü?” temasıyla, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleşti.
İki gün süren sempozyumun açılış konuşmalarını Dünya Bankası Global İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Dr. Zamir Iqbal, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever, İslami Araştırma ve Eğitim Merkezi (IRTI) Genel Direktörü Prof. Dr. Azmi Omar, Guidance Financial Group Başkanı Dr. Mohamad Hammour ile Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Ali Coşkun yaptı.
Sempozyumda Dr. Andrew Sheng, Prof. Dr. Abbas Mirakhor, Dr. Muhammed Umer Chapra, Prof. Hossein Askari, Prof. Dr. Murat Çizakça’nın yanı sıra çok sayıda isim konuşma yaptı.
Sempozyumda "En İyi Makale Ödülü"nü yazarlığını Frank Hong Liu ile paylaştığı "İslamî mikrofinans kuruluşları: Yoksulları desteklemeyi mi yoksa kar etmeyi mi amaçlıyor?" isimli makalesi ile University of Glasgow'dan Luqyan Tamanni kazandı.
Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) sempozyumun mekân sponsorluğunu üstlenirken, Anadolu Ajansı ve Islamic Finance News (IFN) ise medya ortakları olarak Sempozyum’da yer aldı.
Etiketler
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?