Finans Teknopark A.Ş. için imzalar atıldı
Türkiye sermaye piyasalarının finansal teknolojilere verdiği önem günden güne artarken Borsa İstanbul 25 Nisan’daki Fransız-Türk Fintech İşbirliği Organizasyonu’nda Türk ve Fransız Fintech’leri konuk etti. Gong töreninin ardından Türkiye’de geliştirilen finansal teknolojilere akademik destek, yatırım desteği ve ekosistem desteği sunması beklenen Finans Teknopark AŞ’nin yeni yapılanmasının imza töreni düzenlendi.
Business France tarafından Borsa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen Fransız-Türk Fintech İşbirliği Organizasyonu Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın ve Fransız Ticaret Ateşesi Pascal Lecamp’ın katıldığı gong töreniyle başladı. Gong töreninin ardından, Finans Teknopark A.Ş.’nin imza töreni Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren tarafından gerçekleştirildi.
Konuşmalarında Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ: Finans Teknopark olarak finans piyasalarımızın ve kurumlarımızın küresel piyasalarda rekabetçi ve öncü konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini, İstanbul'da finans sektöründe faaliyet gösteren üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını desteklemeyi; bilgi ve teknoloji transferi yapmalarını; yenilikçi ve yetkin insan kaynağı için gereken tüm destek altyapısını oluşturmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.
Finans Teknopark A.Ş. ortaklık yapısı Borsa İstanbul A.Ş. yüzde 51, Boğaziçi Üniversitesi yüzde 19, İstanbul Ticaret Üniversitesi yüzde 15 ve İstanbul Teknik Üniversitesi yüzde 15 olacak şekilde oluşturuldu.Şirketin amacı,üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile finans ve üretim sektörlerinin işbirliğini sağlamak suretiyle, ülke finans sektörünün ve sanayiinin uluslararası alanda rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik ve finansal bilgi üretmek, teknolojik ve finansal bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak olarak belirlendi.
Etiketler
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?