En İyi Proje Ödülü BISTECH’in!
Türkiye’nin En Kapsamlı Proje Yöneticileri Toplantısı olan Ulusal Proje Meslek Konferansı 2016 (UPMK2016)’da, “Çetin Ceviz En İyi Proje Ödülü” “BISTECH” ile Borsa İstanbul’un oldu.
Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü (TPYME) tarafından 10/03/2016 tarihinde Mövenpick Hotel Ankara’da düzenlenen Ulusal Proje Meslek Konferansı (UPMK2016), "Dönüşümün Gücü, Gücün Dönüşümü" ana teması ile gerçekleştirildi.
Bu yıl 7. kez gerçekleştirilen, Proje Yöneticilerinin, mesleği tanıtan, ulusal konular ve sorunlar hakkında söz sahibi olmalarını sağlayan, mesleki buluşma ve kaynaşma etkinliği olarak düzenlenen UPMK2016 programında, konuşmalar, paneller ve “Çetin Ceviz Proje Ödülleri” ödül töreni yer aldı.
Borsa İstanbul’da, Nasdaq BISTECH dönüşümünün 1. Fazının İsveç/ABD/Romanya/Avustralya/Türkiye proje yöneticileri ve test takımları ile uçtan uca beta ve kabul test yönetiminden sorumlu olan, yöneticimiz Cemal EROĞLU, “Uluslararası Program Yönetimi” başlıklı konuşmasıyla konferansa katıldı.
Proje Yöneticisi Meslek Standardı’nın kabul edilmesi ile birlikte ilk kez 2014 yılında verilen “Çetin Ceviz Ödülleri” bu yıl üçüncü kez dağıtılıyor. Değerlendirme; adayların mesleğe, projelerine, kurumlarına ve ülkeye kazandırdıkları değerlere göre yapılıyor. Dokuz ayrı kategoride verilen ödüllerin en sonuncusu, “Çetin Ceviz En İyi Proje Ödülü”.
En İyi Proje BISTECH
“Çetin Ceviz En İyi Proje Ödülü” Borsa İstanbul ve Takasbank’ın uçtan uca tüm sistemlerinin yenilenmesini hedefleyen teknolojik dönüşüm projesi “BISTECH” ile Borsa İstanbul’un oldu.
BISTECH dönüşümünde tüm sistemlerin ve paydaşların bir sonraki takvime hazır olabilmeleri ve sorunsuz bir geçiş yapılabilmesi için 3 ay boyunca canlı provalar ile geçiş testleri yapılarak, hazır olmaları garantilendi. Projede;
- 2 yıl boyunca,
- Borsa İstanbul, Takasbank, MKK, SPK, aracı kurumlar, veri yayın kuruluşları, entegratör şirketler ve NASDAQ da dâhil, 100’ü aşkın kuruluştan,
- 650 tam zamanlı çalışan, yer aldı.
Borsa İstanbul’un stratejik ortağı NASDAQ’ın tüm dünyada yürüttüğü 80 civarındaki projesi arasında, en kapsamlı ve en büyüğü BISTECH oldu. Borsa gibi kritik piyasalarda en önemli ölçüt, sistemlerin bir saniye bile duraksamaya uğramaması olduğundan dönüşümde sıfır hata ile karşılaşılması NASDAQ tarafından da bir ilk olarak nitelendirildi.
Dünya sermaye piyasalarındaki en büyük birkaç dönüşümden biri olan BISTECH projesinde, Pay Piyasası dünya çapında bir hız ve kapasiteye ulaşarak merkezi bir operasyona kavuştu. Proje kapsamında kullanılmaya başlanan yeni sistem ile yeni ürünlerin hızlı ve hatasız olarak devreye alınması kolaylaştı, böylece Borsa İstanbul küresel arenada rekabet edebilen bir borsa haline geldi.
Bu önemli başarıdan dolayı kıvanç duyuyor; Borsa İstanbul olarak projede görev alan tüm ekibimizi ve Türkiye sermaye piyasalarını bu önemli başarıdan dolayı kutluyoruz.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?