Dünya Melek Yatırım Forumu bu yıl İstanbul’da!
Merkezi Washington DC’de bulunan GBAN – Global Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı Jonathan Ortmans’ın hoşgeldiniz konuşması ile başlayacak olan WBAF2016 – Dünya Melek Yatırım Forumu, 22 – 23 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
TBAA – Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği, EBAN – Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü, ABAN – Afrika Melek Yatırım Ticaret Örgütü, MBAN – Ortadoğu Melek Yatırım Ticaret Örgütü ve GBAN – Dünya Melek Yatırım Ticaret Örgütü tarafından düzenlenecek olan WBAF2016, Türkiye’yi erken aşama yatırım ekosisteminde bir üst lige taşıyacak.
Dünyanın dört bir yanından gelecek olan melek yatırımcılar İstanbul’da melek yatırımcılığın 2025 vizyonlarını konuşmanın yanı sıra startupların ve girişimcilerin finansmana ulaşımlarını kolaylaştırmak için yeni finansal enstrümanlar geliştirilmesi amacıyla fikir jimnastiği de yapacaklar. Ana salonda global melek yatırımcılar bu konuları konuşurken, paralel oturumlarda ise Afrika Melek Yatırım Forumu, Ortadoğu ve Körfez Melek Yatırım Forumu, Güney Doğu Avrupa Melek Yatırım Forumu ve Türkiye Melek Yatırım Forumu olmak üzere dört ayrı yatırım forumu düzenlenecek ve bu forumlarda dünyanın dört bir yanından gelen girişimciler global melek yatırımcıların karşısına çıkacaklar.
Aynı akşam düzenlenecek olan Gala Yemeğinde TBAA Güney Doğu Avrupa Melek Yatırımcılık Mükemmellik Ödülleri de sahiplerini bulacak.
Forum’un ikinci gününde ise Borsa İstanbul’un o günkü açılış gongu için GBAN Başkanı Jonathan Ortmans ve bölgesel melek yatırım ticaret örgütlerinin temsilcileri Borsa İstanbul’da hazır bulunacak. Global melek yatırımcılığın 2025 vizyonunun tartışılacağı panelle devam edecek olan program, öğleden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’in ziyareti ve ardından global melek yatırımcılık eğitimi ile sona erecek.
Ayrıca, forum sırasında EIF – European Investment Fund’ın Lüxemburg’ta kurduğu melek yatırım fonunun benzeri bir fonun Türkiye’de nasıl kurulabileceğine yönelik kapalı bir grup için özel bir workshop gerçekleştirilecek.
Forum boyunca kurumlar arası imzalanacak pek çok uluslararası anlaşma da bu forumun önemini Türkiye için daha da arttırıyor.
TBAA – Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek bu dünya çapındaki organizasyonda Forbes I Para Konferansları’nın katkılarının yanı sıra Borsa İstanbul, Türk Ekonomi Bankası - TEB, İTÜ Teknokent ve Çalık Holding’in sponsorlukları forumun Türkiye’de gerçekleşmesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca pek çok partner ve co-sponsor kuruluş da aktif olarak yer alıyor.
Türkiye’nin melek yatırımcılıkta küresel merkez haline gelmesinde önemli bir kilometre taşı olacağına inanılan WBAF2016’nın, doğunun ve batının birleştiği süper şehir İstanbul’da gerçekleşmesi şimdiden tüm dünyanın gözlerinin Türkiye’ye çevrilmesini sağlamış durumda. Artık bundan sonra atılacak sağlam adımlarla, Türkiye’nin gerçek bir startup exit destinasyonu haline gelmesini sağlamak ve bu fırsatı çok iyi değerlendirmek gerekiyor.
Daha detaylı bilgi için; www.wbaf2016.org
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?