Borsa İstanbul TÜRKONFED İş birliği Protokolü
BORSA İSTANBUL ile TÜRKONFED Arasında Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki Girişimciler için İş Birliği Protokolü İmzalandı
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf492a601c04688fbd3345.jpg">
Borsa İstanbul, imzalanan anlaşmayla TÜRKONFED’in yürütmekte olduğu “Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde Girişimciler için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi “ kapsamında bu bölgelerdeki şehirlerde yapılacak ve girişimcilerin davet edileceği bilgilendirme toplantılarına destek verecek ve “Özel Pazar’’ı tanıtacak.
ımg>Şirketlere halka açılmadan finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkânı sunan Özel Pazar platformunu 17.11.2014 tarihinde faaliyete geçiren Borsa İstanbul, Türkiye’de girişimcilik konusundaki yüksek potansiyeli dikkate alarak bu konuda istekli girişimcilere destek vermek amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı.
Bu kapsamda Borsa İstanbul ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) arasında 25.02.2015 tarihinde bir iş birliği protokolü imzalandı. Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer ile TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça’nın Borsa İstanbul’da, imzaladıkları protokol, TÜRKONFED’in yürütmekte olduğu “Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde Girişimciler için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi“nde iş birliğini kapsıyor.
Borsa İstanbul proje kapsamında Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki şehirlerde girişimcilerin davet edileceği bilgilendirme toplantılarında TÜRKONFED’e destek verecek, Özel Pazar’ı tanıtacak.
Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, TÜRKONFED ile imzaladıkları iş birliği protokolü ile Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki yeni girişimlerle büyüme potansiyeli olan şirketleri, ihtiyaç duydukları sermayeyi bulabilecekleri ve bu amaçla pekçok yatırımcı alternatifini bularak söz konusu yatırımcılarla güvenli bir ortamda görüşebilecekleri, projelerini anlatabilecekleri bir ortam sağlayan Özel Pazar’a davet edecek organizasyonları beraber gerçekleştireceklerini belirtti. Bu organizasyonlarda bölge ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak en önemli yapı olan girişimcilik ekosisteminin hedeflendiğini belirten Zafer, Özel Pazar’ın TÜRKONFED’in çok değerli olan projesine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü söyledi.
Dünyada ülkelerin zenginliğinin artık girişimci sayısıyla ölçüldüğünü belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da, Borsa İstanbul’un Özel Pazar’la finansmana erişime yeni bir pencere açtığını söyledi. Onatça, “Bu değerli enstrümanın Anadolu şirketleri tarafından da kullanılması çerçevesinde TÜRKONFED olarak tanıtım desteği sağlayacağız. Türkiye’nin hemen her bölgesindeki 23 federasyon, 155 dernek ve 12 bin 500 iş insanının şemsiye kuruluşu TÜRKONFED’in Borsa İstanbul’un tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yatırımcı ve girişimciyi bir araya getiren, yasal altyapıya sahip bu ‘Özel Pazar’ın özellikle KOBİ’lerimiz için yeni bir açılım sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Borsa İstanbul, halka açık şirketlerin paylarının işlem gördüğü klasik borsacılık faaliyetinden farklı olarak, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı platform Özel Pazar’ı 17 Kasım 2014’de kurdu. Kuruluşunun üzerinden henüz kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen üye sayısı yaklaşık 200'e ulaşan Özel Pazar, Türkiye İnovasyon Haftası'nda “Yılın En İnovatif Girişimi” ödülü, Borsa İstanbul Avrupa Melek Yatırım Fonu Toplantısı'nda ise, “Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa” ödüllerine layık görüldü.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?