Borsa İstanbul, Dünya Borsalar Federasyonu Raporu’na göre ilk 10’da
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP), yatırımcılarına bölgenin en likit vadeli işlem sözleşmelerini sunmaya devam ediyor. Borsa İstanbul VİOP, Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) ve Uluslararası Opsiyon Piyasası Birliği (IOMA) tarafından hazırlanan “WFE/IOMA 2015 Türev Ürünler Piyasası Raporu”nda, 2015 yılında dünyada en çok işlem gören döviz ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde ilk 10 arasında yer aldı.
2015 yılında global türev piyasalarının değerlendirildiği ve organize piyasalarda işlem gören türev ürünlere ilişkin genel göstergelerin paylaşıldığı Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) ve Uluslararası Opsiyon Piyasası Birliği (IOMA) tarafından hazırlanan “WFE/IOMA 2015 Türev Ürünler Piyasası İncelemesi”nde Borsa İstanbul VİOP 2015 yılında dünyada en çok işlem gören döviz ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde ilk 10 arasında yer aldı.
Malezya Borsası ev sahipliğinde Kuala Lumpur’da gerçekleştirilen “Uluslararası Opsiyon Piyasası Birliği İşlem Sonrası ve Türev Ürünler Konferansı”nda yayınlanan rapora göre Borsa İstanbul VİOP’ta işlem gören Dolar-TL vadeli işlem sözleşmesi dünyada en çok işlem gören Döviz sözleşmeleri arasında 9. sırada, BIST30 Endeks vadeli işlem sözleşmesi ise en çok işlem gören Endeks vadeli işlem sözleşmeleri sıralamasında 8. sırada yer aldı.
Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada dünyadaki tüm türev piyasaları değerlendiren raporda döviz ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinin ön sıralarda yer bulmasının, ülkemizdeki türev piyasaların dünyadaki yerini göstermesi açısından önemli olduğu vurgulanırken, 2015 yılında dünyada türev piyasaların hacminin de 2014 yılına göre yüzde 12 arttığı belirtildi.
2015 yılında gerçekleşen türev ürünler ticareti ve takas işlemleri üzerine odaklanan rapor, Dünya Borsalar Federasyonu’nun 47 üyesine ait verileri kapsıyor. Raporun tamamına http://www.world-exchanges.org/home/index.php/research/wfe-research#d adresinden ulaşılabilir.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?