Borsa İstanbul’dan Katar Borsası ile iş birliği
Borsa İstanbul ve Katar Borsası (QSE) gelecekteki iş birliklerinin çerçevesini oluşturan bir mutabakat zaptı imzaladı. İş birliği kapsamında iki ülkenin sermaye piyasalarının geliştirilmesi için borsaların faaliyetleri ve piyasaları konusunda bilgi alışverişinde bulunmaları ve sermaye piyasasının her iki ülkede daha iyi tanınması için ortak etkinlikler düzenlenmesi yer alıyor.
Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcıları Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve Çetin Ali Dönmez ile birlikte 27 Ağustos 2015 tarihinde Doha’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Katar Borsası yetkilileriyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Dinç ile QSE CEO’su Rashid Al Mansoori tarafından iki borsa arasındaki mevcut iş birliğini daha da üst seviyeye taşımayı hedefleyen bir mutabakat zaptı imzalandı. Uzun vadeli iş ilişkilerinin temelini oluşturması hedeflenen, bilgi ve uzmanlık paylaşımı alanlarını da içeren söz konusu mutabakat zaptıyla; Türkiye ve Katar’ın sermaye piyasalarının geliştirilmesi için borsaların faaliyetleri ve piyasaları konusunda bilgi alışverişinde bulunmaları hedefleniyor. Mutabakat zaptı kapsamında borsaların proje geliştirmeleri, birbirlerinin teknik açıdan tecrübe ve en iyi uygulamalarından yararlanabilmeleri ve sermaye piyasasının her iki ülkede daha iyi tanınması için ortak etkinlikler düzenlenmesi de yer alıyor.
İmza töreninin ardından anlaşmayı yorumlayan Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, iş birliğinin önemini şu sözlerle vurguladı: “Borsalarımız arasında imzalanan bu mutabakat zaptı, iki taraf için de yararlı iş alanlarının geliştirilmesinin önünü açacaktır.” QSE CEO’su Rashid Al Mansoori ise iki ülke arasında son yıllarda gelişen ticari ilişkilere atıfta bulunarak “Bu mutabakat zaptı Katar Borsası ile Borsa İstanbul arasında uzun süreli ve verimli bir ilişkinin temelini oluşturacaktır” diye konuştu.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?