Borsa İstanbul’da Gong Melek Yatırımcılar için çaldı
Dünya Melek Yatırım Forumu - WBAF2016, 22-23 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Dünyanın dört bir tarafından girişimciler ve yatırımcıları İstanbul’da bir araya getiren Dünya Melek Yatırım Forumu kapsamında Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, Zambiya Gençlik ve Spor Bakanı Vincent Mwale, GBAN - Dünya Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı Jonathan Ortmans, ABAN – İş Melekleri için Afrika Ticaret Derneği Başkanı Tomi Davies, Dünya Melek Yatırım İş Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, Turkuvaz Dergi Grubu CEO’su Tuncel Sunar ve melek yatırım ticaret örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla Borsa İstanbul’da bir gong töreni düzenlendi. Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde, Borsa İstanbul Özel Pazar ile TBAA – Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Üyeleri arasında İş Birliği Protokolü imza töreninin de gerçekleştirildiği etkinlik kapsamında ayrıca global melek yatırımcılığın geleceğinin tartışıldığı bir panel düzenlendi.
Gong töreninde bir konuşma yapan Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, Borsa İstanbul’un Türkiye ve dünyadan etkinliğe katılan melek yatırımcılar ile birlikte çalışmaya daima hazır olduğunu, 46 farklı ülkeden gelen melek yatırımcıları memnuniyetle ağırladıklarını ifade etti.
Dünya Melek Yatırım İş Forumu Başkanı Baybars Altuntaş ise ev sahipliği için Borsa İstanbul’a teşekkür ederken, delegelerin Borsa İstanbul’a uğurlu gelmesini diledi.
Gong töreni kapsamında konuşma yapan GBAN – Dünya Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı Jonathan Ortmans ise Borsa İstanbul liderliğinde girişimcilere sunulan inovatif program “Özel Pazar”ın uluslararası yatırımcılar ve Türkiye için bir fırsat olduğunu söylerken, “Türkiye küresel bir lider ve melek yatırımın giderek olgunlaştığı bir ülke.” dedi.
ABAN – İş Melekleri için Afrika Ticaret Derneği Başkanı Tomi Davies ise, Borsa İstanbul’a ev sahipliği için teşekkür ederken, bu etkinliğin Afrikalı gelecek nesil girişimcilere ilham vermesi için fırsat olduğunu belirtti. Birkaç yıl içerisinde Afrikalı şirketlerin yalnız Özel Pazar’da değil, Borsa İstanbul’da işlem görmesini de hayal ettiğini belirten Davies, katılımcıları Afrikalı girişimcileri desteklemeye davet etti.
Zambiya Gençlik ve Spor Bakanı Vincent Mwale da gong töreninde gerçekleştirdiği konuşmada bu etkinliğin kendisi için çok özel bir deneyim olduğunu belirtirken, Afrikalı gençlerin ne kadar inovatif olduğunu bildiğini söyledi ve Türkiye’den ve dünyadan yatırımcıları Afrika’daki gelecek nesillere yatırım yapması için davet etti.
BORSA İSTANBUL ÖZEL PAZAR VE TBAA – TÜRKİYE MELEK YATIRIMCILAR DERNEĞİ ÜYELERİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Gong töreninin ardından Borsa İstanbul Özel Pazar ve TBAA – Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Üyeleri arasında iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, anlaşma ile Borsa İstanbul ve Türk melek yatırımcıların daha iyi bir yapı oluşturabilmek üzere güçlerini birleştirdiğini söyledi. Özel Pazar’ın çok iyi bir fikir olduğunu vurgulayan Dinç, “Gelecekte de başarılı olacağını umuyorum. Çünkü yatırımcılar için çok iyi bir platform. Tüm start-up’ların geleceği için oldukça motive edici. Umudum Türkiye’den bir “unicorn”un çıkması ve bunun da Türk melek yatırımcıları sayesinde olması” şeklinde konuştu.
Dünya Melek Yatırım İş Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, GBAN- Dünya Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı Jonathan Ortmans, ABAN – İş Melekleri için Afrika Ticaret Derneği Başkanı Tomi Davies ve Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in konuşmacı olarak katıldığı ve global melek yatırımcılığın 2025 vizyonunun tartışıldığı panelle devam eden program, öğleden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’in ziyareti ve ardından global melek yatırımcılık eğitimi ile sona eriyor.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?