Borsa İstanbul’a Yeni Genel Müdür
Borsa İstanbul’da 25’nci Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa eden Dr. İbrahim Turhan’ın yerine Genel Müdürlük görevine Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Dinç atandı
Borsa İstanbul A.Ş’nin 31 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda belirlenen yeni Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever başkanlığında toplandı.
Toplantıda, Dr. M. İbrahim Turhan’ın 25’nci Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle istifasıyla boşalan Genel Müdürlük görevine Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Dinç’in atanmasına karar verildi.
Tuncay Dinç Hakkında:
Tuncay Dinç, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. 1997 yılında Kibar Holding’te Bütçe Planlama Departmanı’nda çalışmaya başlayan Tuncay Dinç, 1998 yılında Lafarge Turkey’e geçti. Tuncay Dinç, aynı kurumda 2003 yılına kadar finans yöneticisi olarak birçok birimlerde görev aldı. Tuncay Dinç, 2003-2007 yılları arasında AVEA’da Bütçe& Planlama Müdürü ve Telecom Italia ortaklığı esnasında gelir üretimine yönelik bütün süreçlerin ve prosedürlerin kontrolü ve gözetimi ile geliştirme projeleri ve fizibilite çalışmalarında proje yönetimini kapsayan Revenue Assurance Yöneticisi olarak görev yaptı. Aynı zamanda, Aycell ve Aria şirketlerinin birleşmesinde yönetici görevinde bulundu. 2007 yılında havayolu ikram sektöründe THY ve Do&Co ortaklığı ile kurulan Turkish DO&CO’ya geçen Tuncay Dinç, başlangıçtan itibaren CFO ve vekil CEO olarak şirketin bütün finansal yapısının ve sistemlerinin oluşturulmasını, ayrıca bütün satın almanın icrası görevlerini de üstlendi. Tuncay Dinç, Borsa İstanbul A.Ş’nin (BİAŞ) 31 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda, münhal (boşta) bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Boğaziçi Yöneticiler Vakfı kurucu üyeliği ve geçmiş dönem başkanlığını da yapan Tuncay Dinç, İngilizce ve Fransızca biliyor. Tuncay Dinç, evli ve 3 çocuk babası.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?