Borsa İstanbul, 17. Euro Finance Week’te
Borsa İstanbul 17. Euro Finance Week Etkinliğine Katıldı
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf4f1b601c04688fbd5c07.jpg">
Borsa İstanbul, Almanya’nın Frankfurt şehrinde bu yıl 17.’si düzenlenen Euro Finance Week etkinliği kapsamında organize edilen German-Turkish Economic Forum programına sponsor düzeyinde katılım sağladı.
Avrupa Birliği ve komşusu ülkelerden finans sektöründeki üst düzey yönetici ve profesyonellerin yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlik dizisinden oluşan 17th Euro Finance Week kapsamında finans sektörünü ilgilendiren konularda konferanslar, paneller ve forum organizasyonları gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen German-Turkish Economic Forum da bu etkinliğin dördüncü gününün ana temasını oluşturan “Future of Europe and Its Surrounding New Markets” Konferansı programı çerçevesinde organize edildi.
Borsa İstanbul’un program sponsor olarak iştirak ettiği forum programı kapsamında, fuar alanında bir tanıtım standı kurularak uzmanlar tarafından Alman, Türk ve diğer ülkelerden fuara katılım sağlayan şirket yetkililerine Listingİstanbul Programı tanıtıldı ve Türk sermaye piyasalarının yabancı şirketlere sağlayabileceği finansman imkânlarına ilişkin kapsamlı bilgi verildi.
Forum programının açılış konuşması Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz tarafından yapıldı. Konuşmasında, Borsa İstanbul’u yabancı şirketlerin finansmana ulaşmak için yapacakları pay veya borçlanma araçları ihraçlarında tercih edecekleri rekabetçi bir pazar haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Dr. Yılmaz, hâlihazırda Borsa İstanbul’da işlem gören payların %63’ünün yabancı yatırımcılarda bulunmasının Borsa İstanbul’un talep yönlü olarak istenen yabancı ilgisine çoktan ulaştığını işaret eden en iyi gösterge olduğunu, aynı ilginin arz yönlü olarak da sağlanmasını teminen yabancı şirketlerin sermaye piyasası araçlarını Borsa İstanbul’da kote etmelerini teşvik edici çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Konuşmasında, Almanya’da yaşayan 3 milyonu aşkın Türkün 400,000 kişilik bir istihdam ile 40 milyar Avro değerinde yatırım ürettiğine ve bu nedenle söz konusu ülkenin Listingİstanbul kapsamında stratejik önem taşıdığına değinen Dr. Yılmaz sözlerini, Borsa İstanbul’un Türk sermaye piyasaları ile Alman şirketlerini bir araya getirmeye yönelik çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğinin altını çizerek bitirdi.
Açılış konuşmasının ardından Dr. Yılmaz ile birlikte, Angermann M&A International şirketinin İcra Kurulu Üyesi Ali Taşbaşı, Enexion şirketinin kurucusu Bjorn Vortisch ve Denizbank AG CEO’su Ahmet Mesut Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirilen panelde potansiyel arzeden hususlar ile işbirliği fırsatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Panele Türk, Alman ve diğer ülkelerden katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Konferans sonrasında Borsa İstanbul heyetinin Almanya programına Frankfurt, Mannheim ve Düsseldorf çevresindeki Türk-Alman şirketlerine gerçekleştirdiği bilgilendirme ziyaretleri ile devam ettiği öğrenildi.
Listingİstanbul programı Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısının arttırılması amacıyla yapılan her türlü tanıtım, bilgilendirme, pazarlama ve iletişim faaliyetlerini kapsamı altına almakta ve hâlihazırda Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü tarafından yürütülmektedir. 2013 Nisan ayında lansmanı yapılan program, 18 program ortağı ile Asya, Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya, Kuzey ve Güney Afrika, Balkanlar ve Kafkasları içine alan coğrafyadaki 46 ülkeyi kapsamı altında bulundurmaktadır. Listingİstanbul faaliyetleri çerçevesinde, yurtdışı ve yurtiçinde etkinlikler düzenlenmekte, ilgili etkinliklere katılım sağlanarak sunumlar yapılmakta, birebir şirket ziyaretlerinde gerçekleştirilmekte, sosyal medyada farkındalık oluşturmaya ilişkin çalışmalarda bulunulmakta, programın ilgi alanına giren konularda haberler, bilgilendirme dokümanları hazırlanmakta ve bu dokümanların güncellemeleri yapılmaktadır.
ımg>
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?