BISTECH Sistemi'nde VİOP’da Planlanan Değişikliklere İlişkin Toplantı
BISTECH Sistemi'nde VİOP İşleyiş Esaslarında Planlanan Değişikliklere İlişkin Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
BISTECH Sistemi'nde Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) İşleyiş Esaslarında Planlanan Değişikliklere İlişkin Bilgilendirme Toplantısı; piyasa üyeleri, üyelere yazılım sağlayan kuruluşlar ve veri yayın kuruluşlarının katılımıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde Borsa İstanbul Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Geniş bir katılımın sağlandığı toplantıda, öncelikle Borsa İstanbul Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı M. Ufuk ÖZDEMİR tarafından proje takvimi üyelerle paylaşılarak projenin ilerleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Daha sonra BISTECH sistemi üzerinde VİOP'ta takas ve risk yönetimi dâhil, piyasa işleyiş kurallarında planlanan değişiklikler, hazırlık çalışmaları ve teknolojik farklılıklar, Borsa İstanbul Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası yetkilileri ile Takasbank yetkilileri tarafından katılımcılara detaylı olarak anlatıldı ve katılımcıların konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı.
Bilindiği üzere BISTECH Teknolojik Dönüşüm Programı, Borsa İstanbul A.Ş. ile NASDAQ arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması çerçevesinde, Borsa İstanbul bünyesinde yer alan tüm piyasaların ortak bir işlem platformu üzerinden hizmet vermesini hedefliyor.
Pay Piyasasının dönüşümünü içeren projenin ilk fazı başarılı bir şekilde 30 Kasım 2015 tarihinde devreye alınmıştı. Projenin ikinci fazı Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının (VİOP) 2017 yılı ilk çeyreğinde BISTECH Sistemleri üzerine taşınmasını öngörüyor. Dönüşüm programı, Borçlanma Araçları Piyasası ile Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasının dönüşümü ile devam edecektir.
Etiketler
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN
- Şirketler Borsa İstanbul'un sunduğu olanakları kullanarak nasıl fon temin edebilir?
- Pay halka arzı ile borçlanma aracı ihracı arasındaki temel fark nedir?
- Halka açılan şirketler kâr payı dağıtmak zoruda mı?
- Kamuya aydınlatmada şirketler ticari sırlarını koruyabilir mi?
- Halka açılma sonrasında şirket kontrolünün kaybı söz konusu olur mu?
- Şirketlerin kendi isteği ile Borsa kotundan/kaydından çıkması mümkün mü?
- Halka arzda hangi yöntem daha çok uygulanıyor, ortak satışı mı, sermaye artırımı mı?
- Halka arzda tahsisler nasıl yapılıyor?
- Halka Arz Maliyetleri ne kadardır?