Kobi’lere büyük fırsat

30.04.2014 - 10:30 | Son Güncelleme :

Kobi’lere ve Kobi adaylarına büyük fırsat

<ımg style="HEIGHT: 152px; WIDTH: 277px" hspace="10" vspace="5" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5dbb601c04688fbdb585.jpg" width="647" align="right" height="348">KOBİ’lere ve KOBİ adaylarına muhteşem fırsat. AB fonlarından sağlanan milyarlarca hibe KOBİ’lerin ve KOBİ adaylarının girişimini bekliyor.

Avrupa Birliği`ne üyelik sürecinde kırsal kalkınmayı arttırma hedefiyle 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB fonlarından tahsis ettiği geri ödemesiz milyarlarca lira para ile binlerce girişimciye fırsat sunuyor.

TAŞIT KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Avrupa Birliği uyum sürecinde kendisine yüklenen sorumluluklar çerçevesinde kamudan özele birçok alanda reform üzerine reform gerçekleştiren Türkiye, bir yandan da üyelik sürecinin nimetlerinden faydalanıyor. Bunların başını ise AB fonlarından gelen paralar çekiyor. Alanına göre farklılık gösteren fonlar sayesinde birçok girişimci aldığı geri ödemesiz paralarla mevcut yatırımlarını güçlendirirken, binlerce genç girişimci de hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

42 İL DESTEK KAPSAMINDA

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Bu destek programından şimdilik 42 il faydalanabiliyor. Amaç ise 81 ilinin tamamına hizmet vermek. IPRAD kapsamında destek verilen iller şöyle; Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat…

PROGRAM KAPSAMINDA DESTEKKLENEN ALANLAR

Program kapsamında destek verilecek alanların kapsamı da geniş tutulmuş. Tarımsal işletmelere yönelik olarak süt ve et besiciliğine (kırmızı ve kanatlı eti), işleme ve pazarlama sektöründe ise et, süt, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına destek ödemeleri yapılırken, küçük çiftçilere yönelik olarak da kırsal ekonomik faaliyetler kapsamında arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler ve el sanatları ile kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yönelik gerçekleştirilen yatırımlara hibe ödemeleri yapılıyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

KAMU TÜZEL KİŞİLERİ HARİÇ HERKES DESTEĞE BAŞVURABİLİR

Kamu tüzel kişilikleri hariç, herkese hibe ödemesi yapabildiklerini dile getiren Tarımsal Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Kerem Akgündüz, programdan yeni kurulacak işletmelerin yanı sıra mevcut işletmelerin de faydalanabileceğini söyledi. Yatırım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların gerekli uygunluk koşullarını sağlamak kaydıyla başvuru çağrı ilanı aracılığı ile duyurulan tarihler arasında uygun bir yatırım ile Kurum İl Koordinatörlüklerine başvurabileceğini aktaran Akgündüz, kurumun web sayfasında (ww.tkdk.gov.tr) yayınlanan dokümanlardan gerekli tüm bilgileri alabileceklerini söyledi.

BAŞVURUDA 65 YAŞ SINIRI

Süt ve et besiciliği kapsamında, başvuru sahiplerinden deneyimini kanıtlayıcı belge ve diploma istendiğini, işleme pazarlama sektörü ve kırsal ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarda ise başvuru sahiplerinden bu şartın aranmadığını vurgulayan Akgündüz, bilinmesi gereken en önemli hususların başvuru sahiplerinin başvuru sunduklarında 65 yaşın üzerinde olmamaları, vergi sistemine kayıtlı olmaları ve vergi ile SGK prim borçlarının bulunmaması gerektiği olduğunu belirtti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DESTEKTE ÜST LİMİT 3 MİLYON AVRO

Program kapsamında destek verilen sektörler için farklı yatırım limitleri, kapasiteler ve kriterlerin söz konusu olduğunu ifade eden Akgündüz, bu çerçevede en alt limitin 5 bin TL, en üst limitin ise 3 milyon avro olduğunu söyledi.

DESTEĞİN YÜZDE 50`Sİ HİBE

Kullandırılan hibe destekler, yatırım kapsamında başvuru sahiplerinin sunacakları toplam uygun harcama tutarının en az %50`sini karşılayacak şekilde karşılıksız hibe olarak veriliyor. IPARD Programı gereğince; süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlarda ise hibe oranı %65`e kadar çıkabiliyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

18 BANKAYLA ÇÖZÜM ANLAŞMASI İMZALANDI

IPARD Programı kapsamında destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin yatırımlarının en az yarısını kendilerinin karşılamak zorunda olduğunu dile getiren Akgündüz,  öz kaynak sıkıntısı yaşayan ve kredi kullanmayı planlayan yatırımcılarla ilgili de ‘`Ülkemizde bulunan 18 banka ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile bir protokol imzaladı. Söz konusu protokol ile her banka IPARD Programından faydalanacaklar için faiz ve komisyon indirimleri, yatırım süresince geri ödeme yapılmaması gibi kolaylıklar sağlamaktadır. Ayrıca bankalar tarafından kredi niyet mektuplarından alınan yüksek oranlardaki masraflar, maksimum 100 TL olarak sınırlandırıldı.`` diye konuştu.

4 BİN 568 PROJEYE 1 MİLYAR TL HİBE DAĞITILDI

SON 19 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Temmuz 2011-Mart 2014 tarihleri arasında IPARD Programı kapsamında 12 kez başvuru çağrı ilanına çıktıklarını ve bu çağrılar sonrası gelen talepler doğrultusunda 4 bin 568 projeye 1 milyar 50 milyon TL hibe sağladıklarını belirten Akgündüz, sadece 2014 yılı sonuna kadar 5000 projeye 750 milyon liralık hibe ödemesi yapmayı planladıklarını söyledi.

ÖDEMELER 1 İLE 3 TAKSİT ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ödemelerin projedeki uygun harcama tutarına göre 1, 2 veya 3 taksit halinde yapıldığına dikkat çeken Akgündüz, uygun harcama tutarı 250.000 avro`ya kadar olan projelerde tek taksit, uygun harcama tutarı 250.000 - 1.000.000 avro aralığında olan projelerde bir veya iki taksit, uygun harcama tutarı 1-3.000.000 avro aralığında olan projelerde ise bir, iki veya üç taksit halinde ödeme yapılmasının söz konusu olduğunu aktardı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4317 Değişim: 0,29%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,3402 Değişim: 0,30%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.840,54 Değişim: 0,22%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.