İş güvenliği için 11 bin patrona eğitim

11.09.2014 - 16:53 | Son Güncelleme :

KOBİ sahibi olan 11 bin patrona iş güvenliğinin önemini anlatılacak

<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54e0601c04688fbd80db.jpg">

İşçisinden patronuna “Bize bir şey olmaz” anlayışını kırmak için işverenler de eğitime alınacak. Sektörel Dernekler Federasyonu'nun öncülük ettiği eğitimin ekim ayında başlaması bekleniyor

Asansör faciası, iş ve işçi güvenliğinin önemle sorgulanmasına yol açarken, çalışanlar ve uzmanlardan sonra patronların da bu konuda eğitilme ihtiyacı olduğu gündeme geldi. 

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ile TÜRKONFED, “İş Güvenliği Komisyonu” kurarak kendi üyeleri olan 11 bin patronu eğitme misyonunu üstlendi. Bugün Gazetesi'nden Perihan Çakıroğlu'nun haberine göre; Ekim ayında başlayacak  İlk başvurular Bursa ve İzmir'den geldi.

'Bu anlayış kırılmalı'

SEDEFED  ve Asansör ve Yürüyen Mer diven Sanayicileri Derneği Başkanı Sefa Targıt, Türkiye'de iş güvenliği söz konusu oldu mu, genellikle işçisinden patronuna 'bize bir şey olmaz' mantığının hakim olduğunu belirterek, öncelikle patronların  eğitime alınması gerektiğini söyledi.

Büyük kısmı KOBİ

TÜRKONFED üyesi çoğu KOBİ sahibi olan 11 bin patrona iş güvenliğinin önemini anlatmak, konu hakkında bilgi vermek ve farkındalık ortaya çıkarmak için bu eğitimlerin verileceğini belirten Targıt, iş güvenliği önlemlerinin maddi ve manevi kazanç getireceği fikrinin de tema alındığını kaydetti.

20 toplantı yapacağız

Örgüte bağlı 20 federasyon olduğunu belirten Targıt, 20 toplantı yapmayı hedeflediklerini dile getirdi ve “Bölgesel federasyonların destek ihtiyacı daha fazla. İstanbul İşadamları Federasyonu da eğitim konusunda istekli” dedi.

Zincirde herkes suçlu

Targıt ayrıca, asansörün yere çakılması sonucu ölen işçilerle ilgili değerlendirme de yaptı ve “Asansör kabahatli olamaz. Mutlaka periyodik muayenelerde sıkıntı var. Bir şeyler by-pass edildi. Güvenlik önlemlerinin devre dışı bırakılması kazaya davetiye çıkarmıştır. Onun için işçiden patrona kadar zincirde herkes suçlu” dedi.

Konferanslara kimse gitmiyor

Yurtiçinde ve dışında birçok iş konferansı düzenlendiğini hatırlatan Targıt, “Bunları sürekli takip eden birisi olarak çok az uzmanı ve izleyiciyi oralarda görüyorum. Başka ülkelerden gruplar halinde katılım oluyor, Türkiye’den ilgi yok” dedi.

‘Elemanlarımla sınava girdim’

Bir patron olarak iş güvenliği eğitimi aldığını, çünkü bu işin çok teknik bir konu olduğunu belirten Sefa Targıt, şöyle konuştu: “Aile şirketimizde asansör rayları üretiyoruz. Bilgi eksikliğimi gidermek amacıyla iş güvenliği uzmanlarıyla, kendi elemanlarımla birlikte sınavlara girdim. Bilgilerimi yeniledim.”

‘Bir kişi bile ölse şaşırmak lazım’

Birçok işyerinde işçilerin güvenlik tedbirleri yeterince uygulanmadığı için öldüğünü belirten Targıt, şöyle devam etti: “Şimdi 10 kişi öldü diye şaşırıyoruz. Oysa tek kişi bile ölse şaşırmalıyız. Bir kişi bile ölmemeli. Ekonomimiz büyüyor ama teknik adamlarımız büyümüyor.” Targıt ayrıca, güvenlik uzmanı olarak görevlendirilen kişilerin ilgisiz alanlardan seçildiğini, inşaat sektöründe ise özellikle sık işçi sirkülasyonunun adaptasyonu önlediğini belirtti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4211 Değişim: 0,26%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,3376 Değişim: 0,29%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.847,00 Değişim: 0,45%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.