Bilişim, rekabette güç demek
Toplantılardan ilki İzmir`de gerçekleşti
<ımg hspace="10" vspace="5" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf6a8e601c04688fbe0a35.jpg" align="right">CeBIT Bilişim Eurasia Anadolu Bilişim ile Buluşuyor` toplantılarından ilki İzmir`de gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Türkiye Küçük ve Orta ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Başkanı Rahmi Aktepe, bilişimin rekabet gücü için önemli olduğunu söyledi.
ımg>
24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında CNR EXPO Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Euasia `Bilişim Anadolu İle Buluşuyor` toplantılarının ilki, İTO`da gerçekleşti. Bu yıl 14`ncü kez kapılarını açacak olan fuara, Türkiye Bilişim Derneği, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği ile KOSGEB destek verirken; CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi`nin bu yıl ki teması `Akıllı Kentler`de Akıllı Belediyelerde Yaşam` olacak.
Düzenlenen toplantıda konuşan Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık Direktörü Murat Özer, Ankara, Trabzon, Erzincan, Kayseri, Konya, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır ve Adana`da da benzer etkinlikler yapacaklarını, bilişim sektöründeki mevcut eğilimleri tespit ederek gelecekte yaşanacak değişiklikleri bu toplantılarda ele alacaklarını belirtti. Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aktepe ise Türkiye`deki sosyal ve ekonomik gelişmenin kalkınma politikalarının ve planlaarının içinde en çok konuşulan kavramın KOBİ`ler olduğunu söyleyerek, Bugün girişimciliğin desteklenmesi ve yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ekonomi içerisinde belki de en etkili dönüşüm sağlayacak gibi görülüyor. Türkiye`nin bu alanda önemli mesafe kat ettiğini söyleyebiliriz. Girişim ruhu yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi noktasında hızlı bir dönüşüm sürecinde. Bu dönüşümün başarısını, `rekabet edebilirlik` belirleyecek diye konuştu.
Bilişim rekabet gücü için önemli
KOBİ`ler için rekabet edebilirliğinin hayati önem taşıdığını da belirten Aktepe, Rekabet ortamında rakiplerin her geçen gün artması, rekabetin ülke sınırlannın kalktığı bir dünyada her alanda yaşanması KOBİ`lerin rekabette etki edecek her konuyu takip etmelerini zorunlu kılıyor. Bu takibi izleme ve değerlendirme olarak görmekte yeterli değil. Ar-Ge, inovasyon ve yeni tasarımlarla; ürün, hizmet ve pazarlama olanaklarını geliştirmek, pazarda var olmak hayati bir mesele. Rekabet gücünüz için sahip olacağınız en etkili yol bilim, teknoloji ve bilişimden geçiyor dedi. Aktepe, konuşmasını şöyle sürdürdü: Yapılan araştırmalar hızlı bir dönüşümün var olduğunu gösteriyor. 2014 yılında iki kat fazla KOBİ`nin ileri derecede sanallaşacağını ortaya koydu.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN