Amasya'ya dev yatırım

11.07.2016 - 15:03 | Son Güncelleme :
Amasya'ya dev yatırım | Teşvik Haberleri

Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanım Tesisi ve Küçük İşletmelere Danışmanlık Hizmeti Merkezi Kurulması Projesi yaklaşık 5,5 milyon avro yatırımla hayata geçiriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği ile finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanım Tesisi ve Küçük İşletmelere Danışmanlık Hizmeti Merkezi Kurulması Projesi (AKÜDGEM) yaklaşık 5,5 milyon avro yatırımla hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Proje ile ahşap ürünleri, mobilya ve otomotiv sektörlerinde mal ve hizmet üretimi gerçekleştiren KOBİ'lere ileri teknolojik destek sağlanarak uluslararası rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Amasya Esnaf ve Sanatkâr Odası Birliği öncülüğünde Amasya Valiliği, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, S.S. Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin bir araya gelerek Rekabetçi Sektörler Programına sundukları Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanım Tesisi ve Küçük İşletmelere Danışmanlık Hizmeti Merkezi Kurulması Projesi (AKÜDGEM) için bölgeye yaklaşık 5,5 milyon avroluk yatırım gerçekleştiriliyor.

ORTAK KULLANIM TESİSİ KURULUYOR

Proje kapsamında Amasya Küçük Sanayi Sitesi'nde hedeflenen sektörlerdeki tüm KOBİ'lerin kullanımına açık ortak kullanım tesisi kuruluyor. Tesis, bölgedeki ortaklık kültürü ve girişimcilik ruhunun geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Tesiste son teknolojiye sahip otomotiv arıza tespit ve bakım-onarım cihazları ile tasarımdan üretime kadar tüm ağaç işlerinin yapılabileceği atölyeler yer alacak. Tesis aynı zamanda KOBİ'lere eğitim merkezi olarak hizmet verecek.

Üretim sırasında KOBİ'lerin hammadde yetersizliği başta olmak üzere yaşadıkları çeşitli sorunlara çözüm bulunmasına katkı sağlayacak olan tesis tamamlandığında, üretimde gerekli olan bazı malzeme ve parçaların şehir dışından teminiyle üreticiye yansıyan ek maliyet sorunu da ortadan kalkacak. Ortak kullanım tesisi sayesinde hammadde tedariki ve ürün pazarlama konusunda ortak hareket edebilme gücü sağlanacak. Bununla birlikte, tesiste sürekli danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin verilecek olması, işletmelerin üretim yöntemleri geliştirmesine, tasarım çeşitliliğine, kurumsallaşmaya, markalaşmaya, üretimin kalitesinin yükselmesine ve istihdamın artmasına önemli katkılar sağlayacak.

Haberin Devamı

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ %25-30 ORANINDA ARTACAK

Haberler.com da yer alan habere göre; tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, ürün çeşitliliğine olanak vermeyen mevcut üretim koşulları değişerek daha hızlı ve etkin hale gelecek, bölgede mobilya sektörünün gelişimi de ivme kazanacak. Kurulacak tesiste temel mobilya tasarımları bilgisayar destekli çizimlere dönüştürülecek. Bu sayede elle yapılan çizimler bilgisayar ortamına taşınarak kalite standartlarının korunması sağlanacak. Hayata geçirilecek Proje ile farklı renk seçenekleri ve tasarımlar üzerinde oynama yapılarak ürün çeşitliliği yüzde 25-30 civarında artırılacak.

Tüm işletmelere eşitlik prensibiyle hareket edecek ortak kullanım tesisinde, 'herkese aynı fiyat' politikası uygulanacak. Böylece haksız rekabet ortadan kalkarken, belirlenecek rotasyon sayesinde tesis kullanımında tüm işletmelere eşit fırsat sağlanacak.

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI NEDİR?

Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği anlaşması çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 900 milyon avroluk bir bütçeyi projeler aracılığı ile kullandıran bir programdır. 2007 yılından bu yana yürütülen Program ile, Türkiye'deki bölgesel farklılıkların dengelenmesi için KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılarak sosyal ve ekonomik kalkınma sağlanması amaçlanıyor.

Programın, 2007-2013 yıllarını kapsayan ilk döneminde yaklaşık 500 milyon avro bütçeyle Hatay'dan Sinop'a, Mardin'den Yozgat'a 43 ilde büyük çaplı yatırımlar hayata geçiriliyor. Rekabetçi Sektörler Programı ile KOBİ'lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayacak ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesislerinin kurulması, yenilikçi teknolojilerle üretimin katma değerinin artırılması, finansa erişim ve turizm altyapısının geliştirilmesini sağlayan projelere mali kaynak aktarılıyor.

Haberin Devamı

Tüm işletmelere eşitlik prensibiyle hareket edecek ortak kullanım tesisinde, 'herkese aynı fiyat' politikası uygulanacak. Böylece haksız rekabet ortadan kalkarken, belirlenecek rotasyon sayesinde tesis kullanımında tüm işletmelere eşit fırsat sağlanacak.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4196 Değişim: 0,25%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,3352 Değişim: 0,28%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.846,62 Değişim: 0,43%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.