Zeytin sektöründe dev işbirliği
Marmarabirliği işi büyütüyor
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf4d63601c04688fbd5013.jpg">
Marmarabirlik’in yeni markası MB’nin dağıtım ve pazarlamasını Düzey Grubu yapacak
ımg>Marmarabirlik, yapmış olduğu çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı siyah zeytin ve ezmesinden oluşan 25 ürün yelpazesinin bulunduğu MB markasının dağıtım ve pazarlanması için Türkiye’nin en büyük pazarlama, satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Koç Grubu bünyesindeki Düzey Pazarlama A.Ş. ile anlaştı.
Marmarabirlik ile Düzey Grubu arasındaki işbirliği protokolünü içeren sözkonusu anlaşmanın imzaları İstanbul Pendik’te Şahsuvaroğlu Grubu’na ait otelde düzenlenen ve yaklaşık 500 davetli grubunun bulunduğu törenle atıldı. İşbirliğini içeren protokole, Marmarabirlik adına Başkan Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci, Düzey Pazarlama AŞ adına da Genel Müdür Metin Yılmaz ile Genel Müdür Yardımcısı Ali Özkan imza koydu. Zeytin denince akla ilk gelen Marmarabirlik ile iş ortaklığı yapmaktan gurur duyduklarını söyleyen Düzey Pazarlama Genel Müdürü Yılmaz, gıda sektöründeki önemli markaları pazarladıklarını ve Marmarabirlik’in markası MB ile sektörde daha da güçleneceklerini belirtti. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da, sektörün en büyük üreticisi olan Marmarabirlik’in, özellikle son dönemde yaptığı başarılı çalışmalarla adını yurtdışında da duyurduğunu, 47 ülkeye ihracat yaptığını ve sağladığı katma değerle, aranan ve güvenilen markalar arasında olduğunu vurguladı. Böyle bir işbirliği protokolünün Marmarabirlik tarihinde bir ilki oluşturduğunun altını çizen Asa, “Marmarabirlik ortaklarının yıllardır dillendirdiği ve en büyük problemi haline gelen pazarlama konusunda son yıllarda çok olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. 2010 yılında 24 bin ton ürün satışı gerçekleşirken, 2014 yılında 36 bin 300 ton ürün satışıyla bir rekora imza attık. Ülke genelinde kaliteli sofralık zeytin üretimi yapan Marmarabirlik dışında yine güvenilir, doğal fermente üretim yapan ikinci bir marka ihtiyacı olduğunu gördüğümüzden gelen talepler doğrultusunda MB markasını geliştirdik. MB markası ve hazırlığı yapılan diğer marka çalışmalarımız ile önümüzdeki yıl 40 bin ton satış hedefliyoruz. Marmarabirlik kuruluşundan bugüne Marmarabirlik markası ile distribütörlük mantığıyla ürünlerimiz pazarlanmaktaydı. Birlik tarihinde ilk defa bu işbirliği protokolu ile ikinci bir markamız MB’nin profesyonel bir pazarlama şirketi ile dağıtımının yapılması ve tüketici ile buluşturulması hedeflenmiştir” dedi. Asa, ayrıca sektörün en önemli sıkıntılarından biri olan merdivenaltı üretimin de önüne geçecek olan bu çalışmada hedeflerinin kaliteli, güvenilir ambalajlı ürün satışını artırmak ve teşvik etmek olduğunu bildirdi.
Yurtdışında bayilik yapılanmasına da gidilecek
Marmarabirlik’in son dönemde artan başarı grafiğini daha da yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Asa, iç piyasadaki dağıtım ve pazarlama ağından sonra MB markasıyla yurtdışında bayilik yapılanmasına gidileceğine dikkati çekti. Böylece ihracat hedeflerini artırmayı ve ihracat yapan ikinci bir marka olmayı amaçladıklarını ifade eden Asa, “MB markası ve planladığımız diğer markalar ile geleceğe yatırım yapıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz marka planlama ve tüketici profiline göre marka oluşturmak olacak. Gördüğünüz gibi hedeflerimiz büyük. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak 2010 yılından bugüne Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlarla birlikte mevcut satışlarımızın üzerine artı bir satış kazandırmak, daha çok ürün satmak, daha çok ürün almak ve üreticilerimizin kabusu haline gelen kotadan kurtulmaya doğru adım adım ilerlemekteyiz. Marmarabirlik güçlü bir kurum ve bizlerde gücü arkamızda bulunan 32 bin üretici ortağımızdan alıyoruz” diye konuştu. Düzey Pazarlama A.Ş. ile 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan anlaşma kapsamında önümüzdeki yıllar içerisinde MB markasıyla 6 bin ton ürün satışı hedefleniyor.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN