KOBİ'lerimiz Avrupa gündeminde yer alabilecek
Türkiye KOBİ'lerinin önemli gündem maddeleri Avrupa Birliği'nin gündemine taşınmalı
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5a5f601c04688fbd9fd2.jpg">
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Süleyman Onatça, Avrupa KOBİ ve Esnaf Birliği (UEAPME) İdari Konseyi'nde TÜRKONFED'in görev almasının önemli yarar sağlayacağını belirtti.
ımg>Türkiye KOBİ'lerinin önemli gündem maddelerinin Avrupa'da ve dolayısıyla Avrupa Birliği gündemine taşınması hususunda büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Süleyman Onatça, UEAPME'nin AB kurum ve kuruluşları hedefli çalışma programlarının ve mesajlarının şekillenmesine katkı sağlayabileceklerini kaydetti. TÜRKONFED'in AB ve UEAPME ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aycan Şen'in oybirliğiyle UEAPME İdari Konseyi'ne seçilmesini değerlendiren Onatça şunları söyledi:
Türkiye'nin AB üyeliği hedefi ve AB ile Gümrük Birliği gereği hem ticari olanakları hem de KOBİ'ler için gerçekleştirilen AB girişimlerini yakından takip etmemiz, bu çalışmalara katkı sağlamamız ve Türkiye ile AB'nin bu doğrultudaki uyumunu artırmamız gerekiyor. Türkiye KOBİ'leri olarak ülkemizde KOBİ politikası alanında çalışan kamu kuruluşlarına taleplerimizi ve beklentilerimizi iletirken, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı konumunda bulunan AB'deki gelişmeleri yakından takip etmek durumundayız. İşte tam bu noktada UEAPME üyeliğimizin önemi ortaya çıkıyor. AB içinde faaliyet gösteren bir şirketin uymakla yükümlü olduğu mevzuat ve kendisini ilgilendiren politikaların yaklaşık yüzde 80'inin ulusal düzeyde değil, AB düzeyinde kararlaştırıldığını görüyoruz.
'AB MEVZUATI, KOBİLERİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR'
Türkiye'nin Gümrük Birliği üyesi olması nedeniyle ticaret alanındaki AB mevzuatının Türk KOBİ'lerini de yakından ilgilendirdiğini aktaran Onatça, şöyle konuştu:
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 'Sosyal Ortak' olarak benimsenen UEAPME'nin AB düzeyinde hazırlanan ve KOBİ'leri etkilemesi olası herhangi bir yasama girişimi konusunda söz hakkı bulunuyor. AB Komisyonu bu tür girişimleri hazırlarken Sosyal Ortak olarak kabul ettiği kurumlar ile tasarılarını paylaşıyor ve bu kurumların görüşlerine başvuruyor. UEAPME üyeliği sayesinde Türkiye KOBİ'leri AB'de atılacak ve kendilerini etkileyebilecek olası adımlar konusunda düzenli olarak ve zamanında bilgilenecek ve gerekli noktalarda, görüşlerini üyesi bulunduğu UEAPME aracılığıyla AB Komisyonu'na iletebilecek.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN