Kars kaşarına İsviçre desteği
Kars kaşarının bir kültürel miras olarak korunması hedefleniyor
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf56ea601c04688fbd8a71.jpg">
Geleneksel taze ve eski ürünüyle Türkiye’de tanınan, hatta ünü yurtdışına taşan Kars kaşar peynirinin coğrafi işaretleme kapsamında koruma altına alınması için çalışmalarda sona yaklaşıldı.
ımg>Proje Koordinatörü KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mitat Şahin, Proje Ortakları Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği İlhan Koçulu, SERKA Genel Sekreteri Mehmet Özdoğan, İsviçreli Emmental Peynir üreticisi Emmental Müessesesi Kurucu Başkanı Andreas Bigler ile üreticiler biraraya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi.
Proje ile Kars kaşarının bir kültürel miras ve ekonomik değer olarak korunması hedefleniyor.
Projeye İsviçre’den de destek geldi ve Emmental Peynir üreticisi Andreas Bigler de konuyla ilgili toplantıya katılarak bilgilerini paylaştı.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN