Hedefi cezeryeyi dünyaya tanıtmak!
Yozgat, bu yıl içinde ihracata yeniden başlayacak...
Mersin’e özgü cezeryeyi Türkiye ve dünyaya tanıtma hedefi ile yola çıkan Şekerci Hasan Yozgat, bu yıl içinde ihracata yeniden başlayacak.
Mersin’e özgü cezeryeyi Türkiye ve dünyaya tanıtma hedefi ile yola çıkan Şekerci Hasan Yozgat, bu yıl içinde ihracata yeniden başlayacak. Geçmiş yıllarda çok sayıda ülkeye ürünlerini ulaştıran firmanın öncelikli gördüğü pazarlar arasında Rusya, Ukrayna ve Suudi Arabistan yer alıyor.
DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
kobiden.com`dan Derya Eğrican Güleç`in haberine göre; Şekerci Hasan Yozgat, Mersin’e özel tatları tüm dünya ile buluşturma hedefiyle yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Şirketlerinin hedeflerini anlatan Şekerci Hasan Yozgat Genel Müdürü Oğuz Yozgat, firmanın 1963 yılında babası tarafından kurulduğunu anımsatarak, o yıllarda 50 metrekarelik alanda 3 kişi ile çalıştıklarını söyledi. İmalathane ile perakende satış mağazasının bir arada bulunduğunu dile getiren Yozgat, 1970’te ise 500 metrekarelik alanda üretime başlayarak imalathaneyle perakende satışı birbirinden ayırdıklarını açıkladı. 1983’te ise şirketleşerek Şeksan Pazarlama’yı kurduklarını belirten Yozgat, bugün çalışmalarını Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) 2 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 7 bin 500 metrekare alanda sürdürdüklerini ve günlük 8 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını vurguladı.
Makine parkurlarının proje ve tasarımlarının kendilerine ait olduğuna dikkat çeken Oğuz Yozgat, makinelerin tümünün buharlı sistemle çalıştığını, ayrıca otomatik kesme ve paketleme hatlarına da sahip olduklarını açıkladı. Ürettikleri cezeryeyi dünyaya tanıtma amacı taşıdıklarını bildiren Yozgat, “Bu hedefin ilk adımı olarak, 1976 yılında Londra’da ‘Monde Selection’ adı altında yapılan gıda yarışmasında Şekerci Hasan Yozgat Cezeryesi Altın Madalya kazandı” dedi.
“İlk sıralardayız”
Cezerye üretiminde pazarda ilk sıralarda yer aldıklarının altını çizen Oğuz Yozgat, cezeryenin ana maddesinin havuç olduğunu ve cezeryenin kalitesinin de malzemenin kalitesi sayesinde sağlandığını söyledi.
Kaliteli üretim adına büyük maliyetlerle havuç için ayrı bir işleme bölümü oluşturduklarına değinen Yozgat, piyasada ucuz maliyet sağlamak için farklı yöntemler uygulandığını dile getirerek, “Yaptığımız yatırımla üretim kalitemizi daha da artırdık. Havuç temiz geliyor. Ancak kurduğumuz sistemle yıkama tünelinden tazyikli sularla tekrar yıkanan havuçlar taşıma bantlarıyla buharlı kazanlara taşınıyor. Buharlı sistemde pişirildiği için de havucun vitaminlerini ve lezzetini koruyoruz” diye konuştu. Fabrikanın yanı sıra iki adet perakende satış mağazaları da bulunduğunu kaydeden Yozgat, MTOSB’deki yeni yerlerine geçtikleri için tüm ambalaj ve katalog tasarımlarını değiştirerek ihracata hazırlık yaptıklarını vurguladı.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN