Enerjiden %80 tasarrufun yolunu buldular!
Toprağın altındaki ısıyı binalara dağıttı enerjiden %80 tasarruf etti
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf6a26601c04688fbe070f.jpg">Toprağın altındaki ısıyı binalara dağıttı enerjiden %80 tasarruf etti.
ımg>Yenilenebilir enerji alanında da faaliyet gösteren Dinç İklimlendirme, toprağın altındaki ısıyı özel pompalarla çıkararak binalara dağıtıyor. Binalarda ve seracılıkta yoğun olarak kullanılan bu sistemle yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayan firma, sistemi tanıtmak için yoğun olarak fuarlara katılıyor.
Ahmet Faruk Dinç tarafından 2006 yılında kurulan Dinç Makine`nin, artan iş hacmi ve üretim odaklı yatırımları sonucu 2010 yılında Dinç İklimlendirme Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ünvanı ile sektördeki faaliyetlerine devam ettiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yalçın, iklimlendirme sektöründe bölgenin öncü firmaları arasında yer aldıklarını vurguladı.
Yüzde 80 enerji tasarrufu
kobiden.com`dan Aslı Üğüten`in haberine göre; İsveç`in LİBE firmasıyla ortak yürüttükleri çalışma ile doğal havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemi yaptıklarını aktaran Yalçın, Yazın toprağın 180 metre altındaki ısıyı özel pompalar aracılığıyla çıkartıp binalara dağıtıyoruz. Bu, elektrik, doğalgaz veya katı yakıtla elde edilen ısıtma soğutma sistemlerine göre yüzde 80 enerji tasarrufu sağlıyor ve bu aynı zamanda yenilenebilir enerji grubuna giriyor. Yani doğal jeotermal ısıtma ve soğutma sistemlerini yapıyoruz. Binalarda ve seracılıkta yoğun olarak kullanılan bir sistem. İsveç`te 35 yıldır kullanılan bu yenilenebilir enerji kaynağı, son 2 yıldır ülkemizde kullanılıyor. Bu sistemi tanıtmak için fuarlara katılıyoruz ve örnek bir tanıtım evi ayarlıyoruz şeklinde konuştu.
Sektörde Türkiye 3`ncüsü
Yenilenen teknolojileri ve 115 kişilik uzman kadrolarıyla 2 bin 500 metrekare kapalı alanda spiro kenetli havalandırma kanalı, kare hava kanalı, menfez, panjur ve kontrol kapağı üretimi yaptıklarını ve montaj hizmeti verdiklerini aktaran Yalçın, çok yeni bir farma olmalarına rağmen bölgede proje ve iklimlendirme konusunda sektöre yön veren konuma geldiklerini kaydetti ve sektörde Türkiye 3`üncüsü olduklarını söyledi.
Yalçın, bölgede ortalama pazar paylarının yüzde 80 olduğunu, Türkiye genelinde ise bu oranın yüzde 30 olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi: Yeni yatırımla birlikte fiber lazer kesim makinesi, makas ve akkant büküm makinesi aldık. Bunların tamamı CNC makineleridir. Lazer kesim makinesiyle otomotiv, gemi sanayi, tarım makineleri, reklamcılık gibi metalle ilgili sektörlere hizmet vereceğiz. Kendi tasarımlarımızı oluşturarak Türkiye`nin her yerine göndereceğiz. Dışardan satın aldığımız bazı ürünlerin üretimini artık kendimiz yapacağız. Bunun bölgeye katkısı da büyük olacak. Piyasada en iyi teknolojiyi kullanacağız. Fiber kesime sahibiz. Kendi ürettiğimizin dışında dışarıya da fason kesim büküm üretimi yapacağız. Kesim, büküm haricinde kaynak teknolojimiz de çok ilerlemiş durumda. Makine alımı için 1,5 milyon TL`lik yatırım yaptık. Aylık 110 bin ton olan üretim kapasitemiz, yatırımla beraber yüzde 40 oranında artacak. Dinç İklimlendirme, kendi ürettiği ürünler haricinde havalandırma ekipmanları, doğalgaz bacası, izolasyon ve sarf malzemelerinin tedarikçiliğini de yapıyor.
`Ar-Ge departmanı kuracağız`
Dinç İklimlendirme Ekipmanları Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yalçın, geçen yıl yüzde 60`a yakın büyüme kaydettiklerini, bu yıl ki hedeflerinin ise yüzde 30 büyümek ve Ar-Ge departmanını devreye almak olduğunu söyledi. Cironun yüzde 20`sini Ar-Ge`ye ayırmayı planladıklarını ifade eden Yalçın, Ar-ge`de ağırlıklı olarak krom ve alüminyum hammaddesiyle hastane ve otel ekipmanları yapacaklarını, endüstriyel mutfak ürünleri tasarlayacaklarını bildirdi. Reklam ajanslarına üretimin yanı sıra, otomotiv ve mobilya sanayine de tasarım yapıp üretebildiklerini dile getiren Yalçın, doğrudan ihracat yapabilmek için 2014`te dış ticaret departmanı kurarak, projelere yüklenici olarak gireceklerini vurguladı.
Dinç İklimlendirme Okuları adı altında kurs ve mesleki eğitim
İnsan kaynakları ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adana İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte Dinç İklimlendirme Okulları adı altında kurs ve mesleki eğitim düzenlediklerini aktaran Dinç İklimlendirme Ekipmanları Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yalçın, hem bölgenin işsiz gençlerine meslek edindirdiklerini hem de iklimlendirme sektöründeki istihdam sorunlarına katkıda bulunduklarını anlattı.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN