Bursagaz`ın yeni binası 2014`te bitecek
Bursagaz, yenilenebilir enerjiyle tasarladığı yeni binasını 2014’te tamamlayacak.
Enerji sektöründe yenilikçi yaklaşımlarıyla adından söz ettiren Ewe AG’nin yüzde 80 oranla ana hissedarı olduğu Bursagaz, projelerine bir yenisini daha ekliyor. Yeni yönetim binasının inşasına başlayan firma, iki adet rüzgar tribünü, sekiz adet güneş kollektörü ve iki cephesinde fotovoltaik pillerin de bulunduğu yapıyı, 2014 yılı sonunda tamamlamayı planlıyor.
Abone sayılarının geçen aylarda 800 bini aştığını belirten Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, müşterilerine 5 bin 100 kilometrelik şebeke ağı aracılığıyla sürekli ve kesintisiz doğalgaz arzı sağladıklarını kaydetti. kobiden.com`un haberine göre; Türkiye doğalgaz pazarının yaklaşık yüzde 6’sını oluşturduğunu vurgulayan Tola, bu yıl sonunda toplam gaz hacimlerinde 3 milyar metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini ve 30 bin BBS yeni abone ve 35 bin BBS yeni gaz kullanıcısını sistemlerine dahil etmek istediklerini aktardı.
2004 yılında başladıkları yolculuklarında birçok ilke imza attıklarını da iddia eden Tola, güven için SCADA, hızlı erişim için CBS, müşterilerinin rahat, hızlı ve kolay sonuç alabilmesi için ise Ofissiz Hizmet gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Aynı zamanda ‘Great Place to Work’ ödüllü bir şirket olduklarının altını çizen Tola, “Bugün sektöre öncülük eden uygulamalarımızın ötesinde inovatif bakış açılarımızı da gerçeğe dönüştürüyoruz. Son olarak Bursagaz yeni yönetim binasının inşasına başladık. Projemiz, teknik özellikleriyle hem şirketimizi ve grubumuz Ewe’yi hem de Bursa’yı ileri seviyelere taşıyacak bir markanın yansıması olarak planlandı. Projeyle, Bursa’da ve sektörde yine bir ilki imza atmaya hazırlanıyoruz” dedi.
Saha çalışmasına haziran ayında başladıkları binanın, temelde 2 bin 400 metrekarelik bir alana inşa edileceğini bildiren Tola, binanın üç bodrum kat ve zemin üzerine altı kat şeklinde projelendirildiğini anlattı. Projenin, toplam 9 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacağının bilgisini veren Tola, “Optimum kullanım alanları oluşturuldu ve çalışma performansının artırılması hedeflendi. Sağlamlık, güvenirlik ve inovasyonun baz alındığı projemiz tamamlandığında 5 bin 100 metreküp beton ve 650 ton demir kullanılmış olacak. Binamızı 2014 yılı sonlarına doğru bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Aynı zamanda mobil teknoloji ve sosyalleşmenin bir öğesi olarak konumlandırılan motivasyon alanlarının oluşturulması için projede, yaklaşık bin metrekare, bitkilerin yer aldığı peyzaj alanı bulunduğunu dile getiren Tola, “Ewe’nin yenilenebilir enerji tecrübesini tasarıma yansıttığı yeni yönetim binası, yaşayan bir binanın ötesine geçerek, enerji türleri açısından bir kombinasyon sunmasıyla da sektörde öncü olarak yerini alacak. Projede, iki adet rüzgar tribünü, sekiz adet güneş kollektörü ve iki cephesinde fotovoltaik pillerin yer aldığı yapı, geleceğin binalarına işaret edecek özellikleri barındırıyor” diye konuştu.
‘Leed’ sertifikasına ‘Gold’ seviyesinde aday
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikalı bir şirket olarak, enerji verimliliği konusunda da yeni yönetim binalarının özelliklerine dikkati çeken Ahmet Hakan Tola, binada, temiz enerji, doğalgazdan elektrik enerjisi ve ısı üretebilen modüler yapılı kojenerasyon sisteminin kullanılacağını söyledi. Tola, ayrıca atık ısıdan istifade eden Absorbsiyonlu Chiller (ABS) soğutma sistemiyle enerji kullanım alanının optimizasyonunun sağlanacağını vurguladı.
Yeni yönetim binasını tasarlarken dizayn etmenin ötesinde fayda sağlama unsuru üzerine yoğunlaştıklarını dile getiren Tola, enerji, teknoloji, kaynak optimizasyonu, sosyal alan ve birçok farklı alana odaklandıklarını ifade etti. Tola, sözlerine şöyle devam etti: “Bursagaz Yeni Yönetim Binası Projesi, klasik binalara göre daha sağlıklı, çevreye saygılı, işletme giderleri ile daha ekonomik ve kârlı olan yüksek performanslı binaları tanımlayan Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Leed 2009-New Construction sertifikasını ‘Gold’ seviyesinde almaya adaydır. Binalar çevre dostu özelliklerine göre 20 yılı aşkın bir süredir sertifikalandırılıyor. Bunlardan uluslararası çapta en çok bilinenlerden biri Amerika menşeli ‘Leed’ sertifikasıdır.”
Sertifikayla hedeflenenin binaları, ‘Yeşil Bina’ kriterleri ile değerlendirerek uluslararası ve yerel standartların üzerine çıkmasını sağlamak ve başaran binaları ödüllendirmek olduğunu belirten Tola, “Bursa’da Leed sertifikasına sahip bina yok. Günümüzde dünyada Leed sertifikası almış bina sayısı yaklaşık 15 bine ulaşmıştır. Eylül 2013 itibarıyla Türkiye’de sertifikalandırılmış 38 adet proje bulunuyor.” dedi.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN