Seramik ihracatında yeni hedef Afrika

26.11.2013 - 15:03 | Son Güncelleme :

Türk seramik sektörü, yeni pazar arayışına girdi.

Türk seramik sektörü, Türkiye`nin 2023 vizyonu kapsamında hedeflediği 3,5 milyar dolar ihracata ulaşmak için yeni pazar arayışına girdi.

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF), yeni hedef pazar olarak Sahra Altı Afrika ülkelerini mercek altına aldı.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAlB) Genel Sekreterliği`nde önceki gün düzenlenen Sahra Altı Afrika Ülkeleri Seminerinde, söz konusu pazarlara ilişkin yol haritasını belirlemek amacıyla bölgenin seramik sektöründe mevcut durumu ile genel ekonomik görünüm ve bankacılık sektörü değerlendirildi. Sahra Altı Afrika`daki fırsatların ele alındığı seminerde konuşan Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner, son global krizden sonra gittikçe daralan gelişmiş ülke pazarlarına alternatif olarak yeni pazarlara açılmak gerektiğini söyledi. Yamaner, Kriz sonrası en büyük pazarımız olan Avrupa Birliği`ne olan ihracatta, Polonya gibi ülkeler bizi zorlamaya başladı. Türk ihracat ürünleri karayolu ile bir haftada Almanya`ya ulaşırken, Polonya 5-6 saatte aynı pazara teslimat yapıyor. Katma değeri yüksek bir sektör olan seramikte ürün kalitesi ve pazarlama tecrübesi ile yeni pazarlardaki fırsatları değerlendirmemiz ve ihracatta doğabilecek olası riskleri ortadan kaldırmamız gerekiyor diye konuştu.

Sahra Altı Afrika ülkeleri incelendi

Türkiye`nin Kuzey Afrika`ya olan ihracatının, gerek bölge ülkelerinin Avrupa Birliği ile olan ikili anlaşmaları gerekse Arap Baharı sonrası durma noktasına geldiğini belirten Yamaner, bu noktada Sahra Altı Afrika ülkelerinin önem kazandığına dikkat çekti. Yamaner, Seminer ile Sahra Altı Afrika bölgesinde seramik sektörü için ne tür fırsatları olduğunu görecek ve ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz diye konuştu. OAlB Genel Sekreteri Özkan Aydın ise Sahra Altı Afrika Semineri`nin seramik sektörünün yeni pazarlar bulmaya önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti. Seminerde Ekonomi Bakanlığı, Eximbank ve Türkiye Ekonomi Bankası yetkilileri tarafından yapılan ülke sunumları ile aralarında Kenya, Etiyopya, Angola, Nijerya ve Tanzanya`nın olduğu çok sayıda Sahra Altı Afrika ülkesinde mevcut pazar yapısı, genel ekonomik görünüm ve finans sektörü ele alındı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4365 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,3270 Değişim: 0,26%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.840,40 Değişim: 0,21%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.