Ortadoğu'da liderlik hedefliyor
Ülkemizde ise bu hizmetler, ağırlıklı olarak gaz ve akaryakıt taşımacılığından meydana geliyor
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf58cb601c04688fbd964b.jpg">
Yeni yatırımlar ve yeni projlerle enerji taşımacılığındaki payını artıran TLS Lojistik, 2015 yılında Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri kapsayan bölgede likit taşımacılıkta lider şirket olmayı hedefliyor.
ımg>
Entegre lojistik hizmetleri üretmek üzere 2000 yılında faaliyete başlayan TLS, enerji lojistiği kapsamında ise Aygaz, Lukoil, Petrol Ofisi ve Linde gibi firmalara hizmet sunuyor. Enerji sektörünün lojistik hizmet ihtiyacının enerji tüketimine ve ekonominin canlanmasına paralel bir şekilde sürekli arttığına dikkat çeken TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, Biz de TLS Lojistik olarak, bu hizmet talebini karşılamak için yatırım ve girişimlerimizi proaktif bir strateji doğrultusunda son 5 yıldır sürdürüyoruz dedi.
Enerji lojistiğinde ağırlıklı olarak karayolunu kullandıklarına dikkat çeken Hacıalioğlu, karayollarında kullandıkları araçların ADR normlarına uygun olduğunu vurgulayarak, Dünyada enerji şirketlerine yönelik lojistik hizmetleri büyük bir çeşitlilik arz ediyor. Ülkemizde ise bu hizmetler, ağırlıklı olarak gaz ve akaryakıt taşımacılığından meydana geliyor. Şirketlerle yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde, TLS olarak karayoluyla LPG, LNG, havagazı, karbondioksit ve akaryakıt taşıması yapıyoruz diye konuştu.
Cironun yüzde 20'si 'enerji'den
Bu yılın ilk çeyreğinde yapılan anlaşmalarla havagazı (oksijen, azot ve argon) ve karbondioksit taşımacılığına başladıklarına dikkat çeken Hacıalioğlu, bu taşımaları 30 tankerle yaptıklarını belirtti. TLS'nin 2014 için büyüme hedefinin yüzde 34 olduğunu açıklayan Hacıalioğlu, Bu büyüme hedefinin gerçekleştirilmesinde en büyük payın enerji sektörü faaliyetlerinden kaynaklanacağını öngörüyoruz.
Nitekim, enerji sektörüne yönelik hizmetlerden elde ettiğimiz ciro, toplam ciromuzun yüzde 20'sini oluşturuyor dedi. ADR yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile tehlikeli madde taşımacılığına uygun araç yatırımları, teknolojik yatırımlar ve SEC-G'nin daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Hacıalioğlu, şöyle konuştu: Bu anlamda, şirketler kendi bünyelerinde bağımsız SEC-G departmanları ve IT departmanları kurmaya başladı.
TLS Lojistik olarak, bünyemizde bulunan SEC-G Müdürlüğü ve IT Müdürlüğü departmanları ile operasyonlarımıza devam ediyoruz. Ayrıca, bu yıl 4 personelimiz Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (DGSA) sertifikasyonu almaları için 7 günlük eğitim sonrası İngiltere'de düzenlenen sınava katıldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz.
Sertifikasını alan danışmanımız, şirketimizin bütün birimlerinde tehlikeli madde depolama, taşıma, yükleme vs. süreçlerine dahil olacak.
TLS olarak araç ve depo yatırımlarını sürdüreceklerini aktaran.
Altuğ Hacıalioğlu Toplamda yaklaşık 20 bin metrekarelik depo açmayı planlıyoruz. İhtiyaç olduğunu görürsek bu konuda ek yatırım da yapabiliriz. Her yıl yaklaşık 20-30 bin metrekarelik depo yatırımı yapmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda 9 adet ADR'li çekici yatırımlarımızı yaptık.
2014 yılı genelinde şirket hedefimiz, toplam 300 bin araç yüklemesi yapmak. Ayrıcı araç filomuzu da yeni treyler ve çekicilerle güçlendiriyoruz şeklinde konuştu.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN