Nur Paslanmaz, üretime ağırlık verecek
Nur Paslanmaz Çelik, çelik boru bağlantı elemanları üretimine başladı.
Nur Paslanmaz Çelik, yaptığı makine yatırımı ile çelik boru bağlantı elemanları üretimine başladı.
Paslanmaz çelik boru, flanş, profil, çubuk, fittings, vana, dirsek, manşon, nipel, lama, yaka ve köşebent ticareti ile faaliyet gösteren Nur Paslanmaz Çelik, yaptığı makine yatırımı ile çelik boru bağlantı elemanları üretimine başladı.
Paslanmaz çelik boruların kesim ve büküm işlerinde kullanılan makinelerin alımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Nur Paslanmaz Çelik Genel Müdürü Kubilay Keskin, 2014 içinde üretimlerini geliştirici projelerinin söz konusu olduğunu bildirdi.
Tedarikçisi oldukları paslanmaz çelik boruların bağlantı elemanlarının üretimini şimdilik bir depoda gerçekleştirdiklerini belirten Keskin, “Üretim yapabilmemiz için tesis kurmamız gerekecek. Proje halinde olan bu üretim planını hayata geçirmek üzere yapacağımız fizibilite çalışmaları sonrasında tesisimiz şekillenecek. Ayrıca yurtdışında gerçekleşecek birçok fuara katılarak yeni teknolojiler konusunda bilgi sahibi olmayı, ilgili ülkelerdeki tesisleri gezerek daha kapsamlı bir tesis kurmayı planlıyoruz” dedi. Hedeflerinin daima müşteri memnuniyeti odaklı olduğuna dikkat çeken Keskin, “Müşterilerimizin taleplerini anında karşılayabilmek adına lojistik hizmetlerini de bünyemize dâhil ederek, üretilen ve işlenen ürünlerin sevki sırasındaki gecikmeleri ve maliyetleri düşürdük. Müşterilerimize aynı zamanda termin programına bağlı teknik danışmanlık da sağlıyoruz. Mühendislik ve montaj hizmetleri, maliyet analizi ve malzeme temininden işin tamamlanması aşamasına kadar tüm hizmetlerde yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“İthalat ve ihracatımızı yeniden planlayacağız”
Ürünlerini Avrupa’nın ve Uzak Doğu’nun üretim yapan ve stok tutan firmalarından temin ettiklerini dile getiren Kubilay Keskin, şunları söyledi:
“Türkiye’nin durumuna bağlı olarak, ithalat ve ihracatımızı yeniden planlamayı düşünüyoruz. Yeni pazar arayışı, sektörde çokça tercih edilen bir yöntem değil. Mevcut sektörümüzün getirdiği yenilikçi çözümleri müşterilerimize sunmak ve talepleri geri karşılamak önceliklerimiz arasında olacak. İhracat yapılabilecek ülkeleri fuar programımıza almış bulunuyoruz. Gerekli iletişimler ekibimizce sağlanmaya başlandı. İstihdamı artıracağımız bu projeleri hayata geçirme şansı bulacağımızı umuyoruz.”
Argon kaynaklı boru, dirsek, depolama amaçlı silo kazan imalatı, mikser karışımı, plazma lazer kesimi, boru, profil, lama, sac bükümleri, eşanjör ve serpantinde talepleri karşılamak amaçlı özel üretim yaptıklarından bahseden Kubilay Keskin, Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti. Çelik sektöründeki faaliyetlerin çevresel etkilerinin giderek önem kazandığını ve firma bazında gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerine devlet tarafından destek sağlandığını aktaran Keskin, Nur Paslanmaz Çelik’in Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile bağlantılı olarak yeni girişimlerde bulunacağı bilgisini verdi.
Demir-çelik sektörünün ülke ekonomisinin kalkınmasında lokomotif sektörler içinde yer aldığına dikkat çeken Kubilay Keskin, sektörle ilgili şunları söyledi:
“Sektörün başta inşaat, otomotiv ve demiryolu olmak üzere tüm mamul eşya üretimine doğrudan katkısı var. Özellikle altyapı sorunlarının henüz çözümlenmediği gelişmekte olan ülkelerde demir-çelik sektörünün ayrı bir önemi bulunuyor. Uluslararası pazarda üretim anlamında girişimlerde bulunan Türkiye demir-çelik sektörünün gelecek vadettiğini söyleyebiliriz. Türkiye’de de reel bir rekabet olmakla birlikte bu rekabet anlayışının dürüst olmadığını düşünüyorum. Bununla birlikte ticari kurnazlığın yeni jenerasyon ile birlikte azaldığı ve etik, ticari ahlakın ön planda olduğu bir dönem yaklaşıyor.”
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN