İzmir’e 54 bin ağaçlık orman kazandırdı
620 milyon sayfayı dijitalleştirdi İzmir’e 54 bin ağaçlık orman kazandırdı
<ımg hspace="10" vspace="5" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5fda601c04688fbdc345.jpg" align="right">Bakanlıklar, belediyeler, bankalar hatta Belçika Kraliyet Ailesi’nin dahi arşivini dijitalleştiren Kod-A, bugüne kadar 620 milyon sayfayı sayısallaştırdı.
ımg>
Küresel pazara yönelik doküman tabanlı teknolojiler geliştirme ve çözümler sunma misyonuyla kurulan Kod-A’nın 10 milyon TL’lik yatırımla Menderes’te İzmir Dijital Arşiv Kenti projesini hayata geçirdi. Proje, kendi alanında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük projesi olma özelliğine sahip. İzmir Dijital Arşiv Kenti’nde müşteri dosyaları dünya standartlarında arşivleniyor ve müşteri verileri bilgi güvenliği standartlarına uygun bir şekilde saklanıyor. DAS otomasyon sistemi ile müşteri evrakı sahada oluştuğu andan fiziki arşive kaldırıldığı ana kadar takip ediliyor. Dijitalleştirilen müşteri belgelerine her noktadan hızlı ve güvenli ulaşım sağlanıyor. Veri validasyonu ile müşterilerin doğru anlaşılması ve talep edilen hizmetlerin hatasız yerine getirilmesi mümkün oluyor. 1.5 yıl önce kurulan İzmir Dijital Arşiv Kenti’nde şimdiden 620 milyon sayfa arşiv sayısallaştırıldı. kobiden.com muhabiri Sedat Alp haberine göre; kendilerinden hizmet almak isteyen firmaların arşiv belgelerini alarak önce dijitalleştirdiklerini, ardından, belgeleri yasal olarak korunması gereken süreler boyunca depoladıklarını söyleyen Kod-A Ege ve Akdeniz Bölge Satış Müdürü Gürhan Hoşgör, süresi dolan belgeleri ise hurda kağıt işleme merkezlerine gönderdiklerini söyledi. İzmir Dijital Arşiv Kenti’nde şimdiden 620 milyon sayfalık arşivin dijitalleştirildiğine dikkat çeken Hoşgör, yasal olarak korunması gereken süresi dolan belgelerin hurdaya gönderilmesi ile elde ettikleri gelir ile İzmir Gümüldür’de 54 bin ağaçlık bir orman oluşturduklarını aktardı.
KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...
‘Görüştüğümüz başka bir ülke daha var’
Hoşgör, bakanlıklar, belediyeler, hastaneler, ilaç firmaları, ticaret odaları ve özel sektör firmalarından oluşan 100’ü aşkın firmaya hizmet verdiklerini, daha çok yabancı firmaların bulunduğu Türkiye’de pazarın yüzde 90’ına sahip olduklarını söyledi. Yurtdışında da pazarlama çalışmaları yaptıklarını söyleyen Hoşgör, Belçika Kraliyet Ailesi’nin arşivini dijitalleştirdiklerini ve bu arşivi orada kurduklarını açıkladı. Hoşgör, şu anda adını açıklamak istemediği bir ülkenin tüm devlet arşivinin dijitalleştirilmesi konusunda görüşmeler yürüttüklerini dile getirdi. Dijital ortama aktarılan belgeyi elektronik belge ile gönderebildiklerini, bu olanağın belge taşınması gibi kırtasiye işini azalttığını vurgulayan Hoşgör, “Örneğin İstanbul’dan İzmir’e bir doktor atandığında elinde dosya ile gelmesine gerek yok. Biz onun tayin olduğuna dair belgeleri dijital ortamda gönderiyoruz” dedi. Türkiye’nin kurumsal hafızasını dijitalleştirerek kayda geçirme ve depolama amacıyla kurulan bu merkezin yangın, su baskını, deprem gibi riskleri sıfıra indirecek şekilde inşa edildiğini aktaran Hoşgör, “7 gün 24 saat kameralarla korunan bu merkezde yetki verilen kişilerden başka kimse bu belgelere ulaşamıyor. Yangın, deprem, su baskını, fırtına gibi riskler bulunmuyor. Burası NATO gibi korunuyor. Arşivi bulunan firmanın izinli yetkilisi, istediği zaman diliminde evraka ulaşma imkanına sahip. Kurduğumuz sistem, bırakın dosyaları, klasörleri, binalara sığmayacak büyüklükte. Sistem, milyonlarca sayfalık arşivi el kadar bir cihazda taşır hale getiriyor. Yüzde 100 güvenlikle çalışan bu sistemde tasnif etme zorluğu yok. Tuşa basıyorsunuz istediğiniz evrak, ister ekleriyle, ister içindeki cümleyle ekrana geliyor” bilgisini verdi.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN