Esnafın sorunları masaya yatırıldı

06.05.2014 - 10:00 | Son Güncelleme :

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Yozgat KOSGEB`in düzenledikleri bir toplantıda esnafın sorunları konuşuldu

<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5d72601c04688fbdb380.jpg">

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Yozgat KOSGEB Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri bir toplantıda Sorgun esnafının sorunları masaya yatırıldı
.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya KOSGEB Yozgat İl Müdürü Yüksel Özdemir, Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Yozgat Mimar ve Mühendisler Odası Başkanı Tahir Demirel, Yozgat Eczacı Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alp Doğan ve işadamları katıldı.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, toplantının açılış konuşmasında esnafın bir takım eksikliklerinin bulunduğunu, bu eksikliklerin de işlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Aktaş, esnafın çok büyük bir bölümünün çektiği sıkıntıların ortak olduğunu bu sıkıntıların giderilmesi için elbirliği ile çalışılması gerektiğini söyledi. Oda olarak bu sıkıntıları gidermek için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Aktaş, tek amaçlarının Sorgun esnafının kalkınması olduğunu belirtti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sorgun’da da birçok esnafın ekonomik sıkıntı içerisinde olması ve eleman sıkıntısı çekmesi nedeniyle işlerini geliştiremediğinin altını çizen Aktaş şunları kaydetti: “Esnafımızın öncelikli olan bu sorununu çözebilmek için Halk Eğitimi Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ile Teknik ve Endüstri Meslek liseleri ile işbirliği yapmayı planlıyoruz. Buralarda açılan kurslar ve staj yapmak isteyen öğrencileri gerekli yerlere kanalize edebiliriz. Esnafımızın yaşadığı diğer önemli bir sorun ise ekonomiktir. Günümüzde esnafımızın işlerini geliştirmeleri için bir çok fırsatlar vardır. Gerek AB projeleri olsun, gerek KOSGEB projeleri olsun, Gerekse bankaların verdiği destekler olsun. Esnafımız bu destekleri almayı düşünmüyor. Ya da alsa da bu aldıkları paraları borçlarını ödemekte kullanıyor. Böyle olunca da işlerini geliştirme şansı ortadan kalkıyor.”

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Halkla İlişkiler Uzmanı Sevkan Gürkan da eleman sıkıntısına değinerek, esnafın bırakın kalifiye eleman bulmayı, çırak bile bulmakta zorlandıklarını söyledi. sorgunpostasi.com haberine göre; bu sorunu yaşayan esnafın işlerini geliştirmekte bir hayli zorlandığını ifade eden Gürkan “Esnafımızın hiç biri işyerini bırakıp dışarı çıkamıyor. Çıktığı zaman işyerini kapatıp gitmek zorunda kalıyor. Çünkü kendisi çıktığı zaman işyerine bakacak elemanı yok. Çalışmak için gelenlerin ilk sordukları da ‘Kaç lira ücret vereceksiniz, kaçtan kaça kadar çalışacağım, tatil günümüz ne zaman’ gibi sorular soruyor. İşyerinize gelen müşteri de öncelikli olarak işyeri sahibini görmek istiyor. Şayet çalışan elemanınız en az sizin kadar müşteriyle konuşmuyor, ilgilenmiyor, onu anlayıp, isteklerine yanıt veremiyorsa, bu elemanın eğitilmesi gerekir” dedi.

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yozgat KOSGEB İl Müdürü Yüksel Özdemir ise yaptığı açıklamada, kurum olarak esnafa laboratuar hizmetleri dışında tüm hizmetleri verebildiklerini, bunların içinde AR-GE desteklerinin de dahil olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Yozgat’ta yüzlerce kişiyi KOSGEB desteği ile işyeri sahibi yaptık. Gönül ister ki tüm esnafımız bu olanaklardan yararlansın. Ancak bizim beklentilerimizin altında bir başvuru oluyor. Biz Girişimcilim Destek, KOBİ Destek, İşbirliği Güç Birliği Destek, AR-GE İnovasyon Destek, Tematik Proje Destek, Gelişen İşletmeler Projesi KOBİ Destek ve Genel Destek Programları olmak üzere 7 destek programı ile esnafımıza destek olmaya çalışıyoruz. Sorgun’da bu programlarla ilgili 200 den fazla esnafımızı eğitim alarak sertifika sahibi oldu. Ancak bunların çok azı bu destek programlarından yararlandı. Bizler diğer arkadaşlarımızın da bu programlardan yararlanmasını istiyoruz.”

Program, toplantıya katılanların soruları ve bu soruların yanıtlanmasıyla sona erdi..
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4305 Değişim: 0,29%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2388 Değişim: 0,02%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.834,10 Değişim: -0,01%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.