Anadolu Ayakkabısı, dünya pazarına açılıyor
Ekonomi Bakanlığı ve Konya Sanayi Odası işbirliğinde, Konya Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5e48601c04688fbdb90b.jpg">Ekonomi Bakanlığı ve Konya Sanayi Odası işbirliğinde, Konya Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.ımg>Ekonomi Bakanlığı ve Konya Sanayi Odası işbirliğinde, Konya Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilen Seminere Ekonomi Bakanlığı’nın vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Emrah Sazak’da katıldı. X- ANAYDER’i ziyaretinde konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ Kümelendirme Daire Başkanı Emrah Sazak, ‘’Projeden çok umutluyum. ANAYDER üyeleri bu proje kapsamında, ortaklaşa olarak dünyaca tanınan Fimisaj Uzmanı, Moda Tasarımcısı ve Üretim Mühendisleri ile çalışabilirler’’dedi.
PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Sazak ayrıca konuşmasında, Bakanlığın birimleri ve bu birimlerde yürütülen çalışmaları içeren konuşması kapsamında yürütülmesi Daire Başkanlığı’nın sorumluluğunda olan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamındaki UR-GE Projelerine de yer verdi. Seminer sonrasında Anadolu Ayakkabıcıları Derneği’ne ziyarette bulunan Sazak, UR-GE Projeleri ve ANAYDER tarafından yürütülmekte olan ayakkabı sektörü UR-GE projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kümelenmenin, 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada önemli, esnek ve dinamik bir araç olduğunu ve UR-GE Tebliği’nin de kümelenme ve proje bazlı bir destek mekanizması olduğunu vurgulayan Sazak, Konya’da yürütülmekte olan 5 UR-GE Projesi’nin ayakkabı, otomotiv yan sanayi, tarım makineleri, döküm ve yumurta kümelerinde uygulandığını belirtti.
KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...
ANAYDER tarafından yürütülmekte olan ve ihtiyaç analizi safhasında bulunan UR-GE Projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sazak, UR-GE Projelerinde ortak ihtiyaç analizi ile başlayan sürecin ortak öğrenme ve ortak pazarlama faaliyetleri ile devam ettiğini dile getirdi. sonhaber.nl haberine göre; Sazak ihtiyaç analizi sürecinde, proje katılımcısı her firma birer birer taranırken, sektörlerinin analizinin yapıldığını ve kümelerin sonuç odaklı somut eylemler içeren stratejik yol haritalarının oluşturulduğunu belirtti.
DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Sazak konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “UR-GE Projeleri ile KOBİ’ler ortak bir vizyon kazanarak işbirliği içinde kendi hedeflerine nasıl ulaşabileceklerini öğreniyor. İşbirliği içinde nasıl rekabet edileceğini ihtiyaç analizi aşamasında öğrenmeye başlayan KOBİ’ler ortak öğrenme ve ortak pazarlama faaliyetleri ile de hem kapasitelerini geliştirebiliyor hem de yeni pazarlara açılabiliyor veya mevcut pazar paylarını artırabiliyorlar. Projenin, firmalarımızın rekabet güçlerini artırarak bölgenin hali hazırda yüksek olan ihracat performansını artıracağına inanıyorum”
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN