Zelanda Sosyetesi Koç’tan Giyinecek

12.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Koç ailesi, Türkiye’de yarattıkları “Eddie” hazır giyim markasını yutdışına taşımak için girişimlere başladı.

ABDnin New York kentinde açılması düşünülen mağaza çalışmalarını hızlandıran aile, ikinci adım olarak Yeni zelanda’yı düşünüyor.

Geçen hafta İstanbul’da bulunan Yeni Zelanda Ticari Anlaşmalar Bakanı Hon Jim Sutton’dan aldığımız bilgilere göre, Koç ailesi, yeni Zelanda’da mağaza zinciri açmak için zemin yokluyor.

Koç ailesi, beş yil önce hazır giyim mağazacılığına “Edwands of Hisar” adlı mğazasıyla girdi. Kısa süre önce mağazalar zincirinin genel müdürlüğüne atanan Osman Çakır, klasik giyimin yanı sıra, gençlere yönelik “Eddie” markasından da yaratılmasına öncülük etti.

Holding bu markayı şimdi “dünya markası” haline getirmek istiyor.

Bu çerçevede çeşitli araştırmalar yaptıklarını doğrulayan Çakır, “Ancak, bu aşamada Yeni Zelanda’da mağaza açılması konusunda somutlaşan bir durum yok” diyor.

Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki ticari ilişkilerin daha da sıkılaştırılması için geçen hafta ülkemize gelen Ticari Anlaşmalar Bakanı Hon Jim Sutton, ailenin özel yatırımı dışında Koç Holding7in de ülkelerindeki marinacılık ürünleriyle de ilgilendiğini belirtiyor.

Koç bünyesinde bulunan Setur Marinaları Genel Müdürü Vedat Midilli ise Yeni zelandalı yatçıların Setur’un Antalya’daki marinasına uğradıklarını doğruladıktan sonra, “marinalarımıza sadece Yeni Zelandalı yatçılar değil, Avustralyalı yatçılar da büyük ilgi gösteriyor. Ancak bu konuda herhangi bir yatırım söz konusu değil” diyor.

Açık Pazar: Bu arada Yeni Zelanda Ticari Anlaşmalar Bakanı Hon Jim Sutton, ülkesinin Türk şirketleri için her zaman açık bir Pazar olduğuna dikkat çekiyor.

GAP İlgisi: Yeni Zelandalılar, Türkiye’de devam eden GAP’la da yakından ilgileniyor. GAP’ın kendisini çok etkilediğini belirten Sutton, projenin bölgedeki ekonomik kalkınmaya da önemli bir katkı yapacağına inanıyor.

Hükümetin bu alanda girişimcilerin önünü açan düzenlemelere yönelmesi gerektiğini hatırlatan Sutton, “Bu konuda Yeni Zelanda’nın deneyimlerinden yararlanılabilir” diyor.

Ne satılabilir?: Sutton’a göre, Türk girişimciler Yeni Zelanda’ya kimsayal madde, turistik ürün, kuru gıda ve bitkisel ürünleri kolayca pazarlayabilir. Sutton, Türkiye’de gördüğü incir, dut, kayısı, kuru üzüm gibi yemişlerin Yeni Zelanda’da bulunmadığına işaret ediyor.

Süt ve süt ürünleri, Yeni Zelanda’nın başlıca ihraç maddeleri arasında yer alıyor. Ülke ayrıca, canlı hayvanlar, et, balık, yün, deri ve orman ürünleri de ihraç ediyor. (EKONOMİST)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.