Rikiri Avrupa`dan Önce Türkiye`de
Sofralarımıza daha çok pilav olarak konuk olan pirinç, şimdi de çerez ve kek türleriyle damak zevkimize seslenmeye hazırlanıyor. Pirinç, artık Kespir Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi`nin Bursa Kestel Sanayi Bölgesi`ndeki fabrikasında çerez ve kek haline getiriliyor. Fabrika bu işlevi ile Avrupa`nın tek, ABD ve Endonezya`dan sonra dünyanın üçüncü tesisi olma unvanına sahip bulunuyor.
HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK;
Alanlarında dünya markası olmayı hedeflediklerini belirten Kespir Halkla İlişkiler ve satış Sorumlusu Faruk Polat, doğal pirinçten hiç bir katkı maddesi içermeyen ballı, çikolatalı, acılı ve peynirli mini pirinç çerezleri ürettiklerini söyledi. Yakın zamanda yulaf ve buğday çeşitleriyle de müşterilerinin damak zevklerine seslenmeye hazırlandıklarını vurgulayan Polat, Az yağlı, kolestrolsüz, lifli, bağırsakları çalıştırma özelliğine sahip bulunan ürünlerimizi Rikiri markasıyla piyasaya sunmaktayız. Henüz beş aylık geçmişi bulunan kuruluşumuz, pazarda etkin ve kalıcı yer edinmenin kararlılığı içerisindedir. Avrupa`da ilk ve tek, dünyada ise üçüncü sırada yer alan kuruluşumuz, ürünümüzü Türk halkına sevdirmenin kararlılığındadır dedi.
İstanbul, Konya, Amasya, Samsun, Yalova, Gaziantep ve Bandırma`da bayilikler oluşturduklarını ifade eden Polat, bayilik ağını çok yakın bir gelecekte ülke geneline de yayayacaklarını söymledi. Polat, Kespir Gıda`nın bünyesinde kurduğumuz Uçkurlu Dış Ticaret Limited Şirketi aracılığıyla ürünlerimizi başta Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başladık dedi. 2001 yılını Kespir Gıda`nın yeniden yapılanma ve atılım yılı ilan ettiklerini ifade eden polat, ISO 9002 Kalite Standart Güvence Belgesi almaya yönelik toplam kalite çalışmalarına da başladıklarını ifade etti. Polat, kuracakları gıda laboratuvarı ile ürün araştırma geliştirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi. (FİNANSAL FORUM)
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN