İş kurana 30 bin TL hibe
KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınır yükseltildi
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf69d3601c04688fbe0491.jpg">KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı.
ımg>KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70.000 TL geri ödemeli destek verilecek.
TUSKON ve MARİFED üyesi olan İş Hayatı ve Dayanışma Derneği İŞHAD,genç girişimcilere destek oluyor. Amacı girişimciler için Dünyaya ve Türkiye`ye açılan en etkili dernek haline gelmek olan İŞHAD`ın eğitim koordinatörü Bülent Keçeli, son iki yılda yüzün üzerinde İŞHAD üyesinin KOSGEB girişimcilik eğitimlerinden yararlandığını belirtti. Üyelerine desteklerinin eğitimden sonra artarak devam ettiğini belirten Bülent Keçeli, 25 Mayıs`ta KOSGEB destekli girişimcilik eğitimine başlayacaklarını müjdeledi.
BANKA KREDİLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...
KOSGEB Girişimcilik eğitimine kimler katılabilir, destek başvurusu nasıl yapılır verilen destekler nelerdir adlı yazıyı girisimcilik-egitimi.com Koordinatörü Selami Macit sizler için hazırladı.
Kimler faydalanabilir?
Yeni Girişimci Desteğinden; KOSGEB Destekleri Yönetmeliği kapsamında düzenlenmiş olan bir Genç Girişimci Geliştirme Programı ile KOSGEB’in işbirliği ve denetimi çerçevesinde başka kurumlar tarafından düzenlenen bir girişimcilik eğitimini tamamlayarak, eğitime katıldığını belgeleyen ve eğitimi tamamladıktan sonra işletmesini kuran girişimciler yararlanabiliyor.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 27.000 TL geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 60 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de, işini kurmak isteyen girişimcilerin, iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesi amacıyla başarılı iş planı hazırlamaları için toplam 70 saate çıkarıldı.
Girişimcilik eğitimine katılmayanlar bu fırsattan yararlanamıyor!
Girişimcinin bu desteği alabilmek için Girişimcilik Eğitimine katılması gerekiyor. Girişimcilik Eğitimi Sertifikasını alan girişimci, destek başvurusunu iş planı ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Birimine yapıyor.
Destek başvurusunun, KOSGEB Birimi tarafından bilgi, belge ve şekil yönünden ön değerlendirmesinin ardından, iş planı Kurula sunulur. Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iş planı kabul edilebilir, reddedilebilir veya düzeltilmesi istenebilir. Kurulun kabule ve redde ilişkin verdiği kararlar nihaidir.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN