Ev tekstilcilerinden ortak fuar

26.01.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Ev tekstili sektörünün iki derneği Ev Tekstili Sanayicileri Derneği ve Ev Tekstilcileri Derneği aralarında anlaşma sağlayarak, bu yılki fuarın tek çatı altında yapılmasına karar verdi.


Ev Tekstili Sanayicileri Derneği ile Ev Tekstilcileri Derneği, geçtiğimiz senelerde ayrı tarihlerde ve mekanlarda düzenlenen fuarları bu yıl 23 - 27 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde tek çatı altında gerçekleştirme konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşma ile ilgili bilgi vermek amacıyla Ev Tekstili Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Erol Türkün, Ev Tekstilcileri Derneği Başkanı Basri Özbakır ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal`ın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. İki dernek arasında varılan anlaşma ile ilgili olarak konuşan Ev Tekstilcileri Derneği Başkanı Basri Özbakır, Ev Tekstilcileri Derneği`nin 1991 yılında kurulduğunu söyledi. Derneğin 1993 yılından itibaren TÜYAP`la anlaşarak sektöre yönelik fuarlar düzenlediğini ifade eden Özbakır, `Biz dernek olarak 1. ve 2. fuarlardan sonra sektör açısından başarılı bir grafik çizmeye başladık. Düzenlenen 4. fuar ile uluslararası bir boyuta ulaştık. Bu fuarın başarılı geçmesinin ardından Heimtextil fuar yöneticileri ve dünyadaki sivil toplum örgütleri 5. fuara katıldılar` dedi.


Neden iki fuar düzenlendi?

Ev Tekstili Sanayicileri Derneği`nin 1997 yılında kurulduktan sonra `Biz sanayiciyiz` ayrı bir fuar düzenleyeceğiz` düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Özbakır `Ev Tekstili Sanayicileri Derneği`nin sanayici kesimini kendi taraflarına çekmek için böyle hareket ettiklerini ifade etti. Özbakır, `Bunun sonucunda dünyaya açılma hayallerimiz suya düştü. Katılımcılar ve ziyaretçilerden gelen talep üzerine Dernekler olarak 3`er kişilik bir komite oluşturduk ve 3 aylık bir sürede CNR ve TÜYAP`ın değerlendirilmesi yapılıp TÜYAP`ta ortak bir fuar yapılmasına karar verildi` dedi.

Özbakır, son 15 yılda büyük bir gelişme kaydederek Türk ekonomisinde en önemli ve gelişmiş sektörlerden biri konumuna gelen ev tekstilinin, Türkiye`nin tekstil ihracatı içinde 1/3 oranında bir paya sahip olduğunu söyledi. Özbakır, bu yıl 7`incisi düzenlenecek olan fuarın sektörün uluslararası platformalarda yerini alabilmesi için oldukça önemli olduğunu ifade etti. Yaşanan ekonomik gelişmelerin bölgesel oluşumları hızlandırdığına dikkat çeken Özbakır, Türkiye`nin de bu oluşumların içinde yer alabilmesi için uluslararası platformlarda tanıtım çalışmalarının artırılması gerektiğini vurguladı.


Sektörün geleceği düşünüldü:

Ev Tekstili Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Erol Türkün de iki dernek arasında yaşanan anlaşmanın sektörün gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, yaşanan tecrübelerin ardından fuarın tek çatı altında toplanmasına karar verdiklerini söyledi. Sektör olarak etkili olabilmek için büyük olmanın şart olduğunu ifade eden Türkün, `Bizim amacımız birlik içinde sektörü Avrupa va dünya pazarında en iyi şekilde tanıtmaktır` dedi. Türkün, sektörün gelişmesi açısından dış pazarlardaki hedef pazarların en iyi şekilde tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Sektörün dış piyasaya açılması için hedef pazarların da içinde yer aldığı fuarlara katılmanın oldukça önemli olduğunu belirten Türkün, sektör olarak sadece Heimtextil fuarı ile sınırlı kalmamalıyız. Faaliyet gösterdiğimiz pazarlar dışında diğer hedef pazarlar ve fuarları da seçmeliyiz` dedi.


Büyümek için fuar şart

Toplantıda konuşan TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal da, 27 milyar dolara sıkışan bir ihracatın artırılabilmesi için sektörlere yönelik olan fuar ve tanıtım çalışmalarının en iyi şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye`nin tek, Avrupa`nın 4. ve dünyanın 6. büyük Ev Tekstil Fuarı`na bu sene 300 firmanın katılmasının hedeflendiğini söyleyen Ünal, `2001 yılı fuarı ile dünya sıralamasında dördüncülük, Avrupa`da üçüncülüğü hedefliyoruz` dedi. Ünal, `Varılmak istenen son nokta fuarın, Heimtextil`in ardından dünyada ve Avrupa`da ikinci sırada yer almasıdır` dedi.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.