Diyarbakır 'Garaj'ı
Grişimcilik atölyesi Diyarbakır'da da açılıyor
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf4ead601c04688fbd5900.jpg">
TOBB’un ‘bacasız fabrika’ diye tanımladığı ‘Garaj Girişimci Yetiştirme Atölyesi’ Ankara’dan sonra Diyarbakır’a da açılıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “İş fikri olan girişimcileri ‘Garaj’a bekliyoruz” dedi
ımg>TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Diyarbakır’a “girişimci fabrikası” kuruyor. Garaj Girişimci Yetiştirme Atölyesi adını taşıyan merkezde girişimci potansiyeli olan gençler kampa alınacak, geliştirdikleri fikirler kapsamında fonlarla buluşmaları sağlanacak ve şirketleşme aşamalarına destek olunacak.
hurriyet.com.tr'den Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre: Garaj Koordinatörü Ussal Şahbaz, “Ürünlerini satma aşamasına geldiklerinde merkezden mezun olacaklar” dedi.
BACASIZ FABRİKA
Merkezin açılış toplantısına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Bu fabrikanın bacası yok. Bacasını tüttürücek olan girişimcileri yetiştirmek için geldik. Girişimci olmak için 20-30 yaş arasında icat çıkarmak önemli. Diyarbakır’ın da bu anlamda önemli bir potansiyeli var. Yaş ortalaması 21” diye konuştu. Garaj deyince akla otomobil garajının geldiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Doğru. Size 3 tane şirket söyleceğim. Google, Apple, Microsoft. Üçü de otomobil garajında kurulmuş. Bir insan, bir de bin dolar değerindeki bir bilgisayarla kurulmuşlar. Şu anda Google’ın değeri 370 milyar, Microsoft’un değeri 400 milyar, Apple’ın değeri 670 milyar dolar. Girişimciliğin yetiştiği yerler garajlar. Bölgeden iş fikri olan tüm girişimcileri buraya bekliyoruz” dedi.
FIRSATLAR BİTMEZ
TEPAV Direktörü Güven Sak da, Diyarbakır’a garaj kurmalarının nedenini “Bu ülkede girişimciler için fırsatlar bitmez. Ama huzur olmadan girişimcilik olmaz. Bunun en güzel örneği Irak’tır. Irak’ta sivil ölümleri artarken, Türkiye’yle ticaret azalmış, sivil ölümleri azalırken ise ticaret artmış” diyerek anlattı. Bölgesel girişimcilik merkezi olması için Diyarbakır’ın uygun olduğunu söyleyen Sak, “Bugün girişimciliğin her yerde aynı hızla gelişebileceği bir çağdayız. Girişimcilik kendi kendi gelişmez. Bölge insanına yatırım ve doğru ilişki ağlarını kurmak gerekir. Ne yapılacağı kadar, nasıl yapılacağını da öğrenmek lazım” diye konuştu.
PARA İSTEMİYORUZ ARKAMIZ SIVAZLANSIN
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, işadamlarına yaptığı sunumda da devletten para pul istemediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu “Rakiplerimiz hangi şartlarla üretiyorsa hangi şartlarla adam istihdam ediyorsa, hangi şartlarla hammaddeyi buluyorsa bunu istiyoruz, para pul istemiyoruz. Arkamız sıvazlansın. Yok maliye, yok sigorta müfettişi korkusu olmasın” şeklinde konuştu.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN