Teknolojide Öncülüğü Hükümet Üstlenmeli

30.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Courtois, Türkiye`de hükümetin yeni teknolojileri kullanarak halka örnek olması gerek dedi.Dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft`un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Jean-Philipe Courtois, geçen hafta İstanbul`daydı. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Türkiye`nin en dinamik ülke konumunda olduğunu belirten Courtois, daha ileri gidilmesi için öncülük görevinin Türk Hükümeti`ne düştüğünü söyledi. Courtois, sorularımızı şöyle yanıtladı:


* Türkiye sizin sorumluluğunuzdaki bölgede ne durumda bulunuyor?

Türkiye, Microsoft`un sahip olduğu en hızlı gelişen piyasaların başında geliyor. Bu durum yalnızca Orta Doğu ve Afrika için geçerli değil, Avrupa ülkeleri arasında da böyle.


* Türkiye e-ticarette gelecek vadediyor mu?

Türkiye birçok ülke gibi bu konuda bir geçiş dönemi yaşıyor. Ancak insanlar gelişmelerin farkında ve bu çok önemli. Özellikle finans kuruluşlarının gelişmelere olumlu yaklaşımı gelecekte büyük avantaj sağlayacak. Doğru adımlar zamanında atıldığında Türkiye`nin başarılı olacağını düşünüyorum.


* Bu adımlar nelerdir?

Her şeyden evvel eğitim. Ülkeler eğitim sistemlerine iletişim teknolojileri konularını dahil etmeli. Ayrıca hükümetler yeni teknolojileri bizzat kullanarak halkına örnek olmalı. Çeşitli işlemleri internet üzerinden gerçekleştirerek bürokrasiyi azaltabilir. Bunun yanı sıra şirketler iş faaliyetlerini planlı olarak internete taşınmalı ve elbette ki altyapı çalışmalarına büyük önem vermeli. Eğer Telekom gibi konularda gerçekten kapıları açıp tam anlamıyla rekabet ortamını yaratırsanız, birçok alanda hızlı gelişme kaydedersiniz. Bu anlamda sağlıklı bir Telekom özelleştirmesi dış görünüş açısından önemli.


PROGRAM KİRALAMA DÖNEMİ;

* Microsoft.net projesi neleri değiştirecek?


Haziran ayında anonsunu yaptığımız Microsoft.net projesi, Microsoft`un şirket tarihinde attığı en büyük adımdır. Sistemin özünü interneti herkesin her yerden, her zaman ve hertürlü cihaz üzerinden kullanabileceği bir platform haline getirmek oluşturuyor. Yakın gelecekte internet erişimi değişik cihazlar üzerinden yapılacak. Bunların başında avuçiçi bilgisayarları, akıllı telefonlar, dijital televizyonlar, otomobillerden internet erişimi sağlayan cihazlar ve buna benzer çok sayıda yeni ürünler geliyor. Microsoft.net bu cihazların birbirleriyle problemsiz anlaşmalarını sağlayacak.


* Ne tür bir sistem dili kullanacaksınız?

Bunu yaparken ortak işletim dili olarak sektöre yerleşen XML`i kullanacağız. Bundan böyle geliştireceğimiz tüm ürünlerin temelini XML oluşturacak. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.