Kürtçe Türkiye`yi bozar
KÜRTÇE`Yİ SAVUNARAK ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYIN
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Kürtçe`ye özgürlük tanınmasının Türkiye`nin birlik ve beraberliğini bozacağını iddia etti. Bahçeli, Kürtçe yayını savunanların ölçülü olmasını isterken, AB`nin bu yöndeki tavrının da bölücü örgütü siyasallaştırmayla aynı anlama geldiğini savundu.
Bahçeli, partisinin yeni yöneticileriyle yaptığı toplantıda, AB ile ilişkileri değerlendirdi. Avrupa Türkiye`yi AB`ye almak konusunda samimi ve tutarlı davranmıyor diyen MHP lideri Bahçeli, şöyle konuştu: Türkiye`nin birlik ve beraberliğini bozucu dayatmaları, kültürel haklar ve Kürtçe adı altında kabul etmesi mümkün değildir. PKK`yı siyasallaştırma çabası içinde olanlarla, onların yayın organlarıyla, ortaklık belgesindeki dayatmaların benzerlik taşıması, PKK`yı siyasallaştırma çabası içinde olanlarla, AB`ye giriş konusunda dayatmaları öne sürenlerin aynı stratejiyi izlediklerini, aynı merkezden yönetildiklerini gösteriyor. Bölücü örgütün siyasallaşma sürecinde söylediklerini şimdi AB`ye söyletiyorlar. AB`nin bölücü örgütü siyasallaştırmayla aynı anlama gelecek dayatmaları ve Kürtçe`ye özerklik tanınmasını savunanların da ölçüsüne dikkat etmesi gerekir.
Türkiye`nin uniter devlet yapısı ve hassasiyetleri açısından bu konunun çok önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu hassasiyete dikkat etmeyenleri de eleştirdi. Bahçeli, şöyle devam etti: Maalesef ülkemiz içinde de yaşadıkları ülkenin tarihini, milli duyarlılıklarını, geleceğini hiçe sayarak savunuculuk yapılması büyük bir talihsizliktir. Ülkemiz içinde Kürtçe`yi, kültürel hakları savunanların da ölçüsüne dikkat etmesi Türkiye`nin hassasiyetleri açısından büyük önem taşımaktadır.
DİN, DİL, KÜLTÜR FARKLILIĞI OLMAMALI
Kürtçe yayına karşı çıkan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, bunun ülkenin uniter yapısını bozacağını savundu. Çakmakoğlu, Sadece toprak bütünlüğü içindeki bir üniter yapı bizim düşüncemizin dışındadır dedi. Kayseri`nin Kocasinan ilçesinde 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi`nin açılışını yapan Çakmakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Atatürk`ün her türlü ayrımcılığa ve bölücülüğe karşı en iyi cevabı İstiklal Savaşı sonrası Türkiye Cumhuriyeti`ni kuran halka Türk milleti denir sözüyle verdiğini söyledi. Bugünlerde çok tartışılan sözlerin, durumların ve değerlendirmelerin Atatark`ün Ne Mutlu Türküm Diyene sözü hatırlanarak yeniden düşünülmesi gerektiğini dile getiren Bakan Çakmakoğlu, Kürtçe yayın tartışmalarına karşı çıkarak şunları söyledi:
Bazıları üniter yapıyı koruyarak şöyle yapalım, böyle yapalım diyorlar. Üniter yapı bir eski eser midir, üniter yapı bir sit alanımıdır ki koruyacaksanız? Üniter yapının içine bakmanız lazım. İçi boşaltılmış bir üniter yapı milli devlet değildir. İçindeki bütün değerleriyle beraber, dilindeki, inançlarındaki, kültüründeki vatan olan toprağıyla beraber bir bütün değer ifade eder. Yoksa sadece toprak bütünlüğü içindeki bir üniter yapı bizim düşüncemizin tamamen dışındadır. Bu milletin bir dili vardır. Atatürk milli devlet olarak Türk devletini kurmuştur. Bu devletin de milleti Türk milletidir. Din, dil, kültür farklılığı olmamalıdır. Ancak, birliğe doğru gidişi güçlendirecek şekildeki hareketlere evet dememiz gerekir. Çakmakoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı`nın,
TSK`nın manevra kabiliyeti olmadığı raporu için Bizim Kayseri tabiriyle, denemesi bedava dedi. Çakmakoğlu, Ermeni soykırımı tasarıları için ise Artık, Ermeni soykırımı yasa tasarılarından gına geldi diye konuştu. (YENİ BİNYIL)
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN