Erdoğan: İki önemli konu var

21.11.2013 - 08:10 | Son Güncelleme :

Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen 3. Sanayi Şurasında konuştu

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan862.jpeg">BaşbakanTayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen 3. Sanayi Şurasında konuştu.

Küresel ekonomide bilgi ve teknoloji üretmenin önemine vurgu yapan Erdoğan, “Küresel ekonomiye baktığımızda iki önemli konuyu görüyoruz. Birincisi bilgiyi üreten, kullanan, ona değer veren ekonomiyi de ona göre şekillendiriyor. İkincisi ise taklit etmeyi takip etmeyi tercih ediyor. Taklit ve takip edenlerin kaderi geride olmaktır. Sistemini takip ve taklit üzerine kuranlar, ekonomide öncü, lider olamaz. Bu duruma halk arasında İdare-i Maslahat denir. Var olanla yetinmek bazı kesimleri de devletleri de ayakta tutabilir. Ancak şartlar değiştikçe içten içe yanıp yok olmayı getirir” dedi.

REFORMLARDAN KAÇMAK

Erdoğan şöyle devam etti: “16 devlet kurmuş olmakla övünür, milletçe bununla gurur duyarız. Ancak bir başka açıdan baktığımızda bu ifade 15 devletin yıkılması anlamı da taşır. Bu 15 devletinin yıkılmasının ana nedenlerinden birisi hiç kuşkusuz “İdare-i Maslahat”dır. Reformdan kaçınan, her devlet tarih sahnesinden silinir.

MÜDAHALELERİN FATURASI

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Müdahale dönemlerinde Türkiye’nin ödediği ağır faturayı biliyoruz. Müdahaleler, Türkiye’nin sanayisine, üretimine, istihdamına darbe vurmuştur. Her müdahale demokrasiye verdiği zarar kadar vatandaşın cebini, sofrasını, emeğini, ekmeğini hedef almış, onlardan büyük parçalar koparmıştır. Ülkenin, milletin o ana kadar ki birikimi müdahaleler nedeniyle adeta erimiş sıfır seviyesine düşmüş, herşeye, sıfırdan başlamak hasıl olmuştur.

Bir süredir çözüm süreci adını verdiğimiz yeni bir döneme girdik. İktidara geldiğimiz andan itibaren süreci başlattık. 11 yıl boyunca ilmek, ilmek dokunmaya çalıştık. 11 yıl boyunca hep yalnız bırakıldık. Sadece siyasiler, muhalefet değil açıkça söylüyorum sivil toplumun, iş dünyasının, üniversitelerin, medyanın desteğini yeteri kadar yanımızda göremedik.

Yürümeye değil, koşmaya ihtiyacımız var

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye’nin yürümeye değil koşmaya, basamakları birer birer değil, üçer beşer çıkmaya ihtiyacı vardır” dedi. Bakanlığın ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen 3. Sanayi Şurası başladı. Bakanlığın tanıtım filmi hologram teknolojisi kullanılarak, 3 boyutlu sunuldu. Sanayi Şurasının ilkinin 1987 yılında, ikincisinin de 1995’te yapıldığını hatırlatan Ergün, “Üçüncü şurayı, bugün gerçekleştiriyor olmamızın nedeni, Türkiye’nin sanayi üretimi anlamında artık yeni bir sürecin eşiğinde olmasıdır” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4375 Değişim: 0,31%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,3566 Değişim: 0,34%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,66 Değişim: 0,12%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.