Erdoğan: İki önemli konu var
Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen 3. Sanayi Şurasında konuştu
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan862.jpeg">BaşbakanTayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen 3. Sanayi Şurasında konuştu.
ımg>Küresel ekonomide bilgi ve teknoloji üretmenin önemine vurgu yapan Erdoğan, “Küresel ekonomiye baktığımızda iki önemli konuyu görüyoruz. Birincisi bilgiyi üreten, kullanan, ona değer veren ekonomiyi de ona göre şekillendiriyor. İkincisi ise taklit etmeyi takip etmeyi tercih ediyor. Taklit ve takip edenlerin kaderi geride olmaktır. Sistemini takip ve taklit üzerine kuranlar, ekonomide öncü, lider olamaz. Bu duruma halk arasında İdare-i Maslahat denir. Var olanla yetinmek bazı kesimleri de devletleri de ayakta tutabilir. Ancak şartlar değiştikçe içten içe yanıp yok olmayı getirir” dedi.
REFORMLARDAN KAÇMAK
Erdoğan şöyle devam etti: “16 devlet kurmuş olmakla övünür, milletçe bununla gurur duyarız. Ancak bir başka açıdan baktığımızda bu ifade 15 devletin yıkılması anlamı da taşır. Bu 15 devletinin yıkılmasının ana nedenlerinden birisi hiç kuşkusuz “İdare-i Maslahat”dır. Reformdan kaçınan, her devlet tarih sahnesinden silinir.
MÜDAHALELERİN FATURASI
HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Müdahale dönemlerinde Türkiye’nin ödediği ağır faturayı biliyoruz. Müdahaleler, Türkiye’nin sanayisine, üretimine, istihdamına darbe vurmuştur. Her müdahale demokrasiye verdiği zarar kadar vatandaşın cebini, sofrasını, emeğini, ekmeğini hedef almış, onlardan büyük parçalar koparmıştır. Ülkenin, milletin o ana kadar ki birikimi müdahaleler nedeniyle adeta erimiş sıfır seviyesine düşmüş, herşeye, sıfırdan başlamak hasıl olmuştur.
Bir süredir çözüm süreci adını verdiğimiz yeni bir döneme girdik. İktidara geldiğimiz andan itibaren süreci başlattık. 11 yıl boyunca ilmek, ilmek dokunmaya çalıştık. 11 yıl boyunca hep yalnız bırakıldık. Sadece siyasiler, muhalefet değil açıkça söylüyorum sivil toplumun, iş dünyasının, üniversitelerin, medyanın desteğini yeteri kadar yanımızda göremedik.
Yürümeye değil, koşmaya ihtiyacımız var
BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye’nin yürümeye değil koşmaya, basamakları birer birer değil, üçer beşer çıkmaya ihtiyacı vardır” dedi. Bakanlığın ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen 3. Sanayi Şurası başladı. Bakanlığın tanıtım filmi hologram teknolojisi kullanılarak, 3 boyutlu sunuldu. Sanayi Şurasının ilkinin 1987 yılında, ikincisinin de 1995’te yapıldığını hatırlatan Ergün, “Üçüncü şurayı, bugün gerçekleştiriyor olmamızın nedeni, Türkiye’nin sanayi üretimi anlamında artık yeni bir sürecin eşiğinde olmasıdır” dedi.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN