Ecevit: Türkiye`yi hergün yeni bir krizin yaşandığı bir ülke gibi göstermeye kimsenin hakkı yok
DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, sorunları boyutlarının ötesinde abartarak, Türkiye`yi her gün yeni bir krizin ya da felaketin yaşandığı bir ülke gibi göstermeye kimsenin hakkı olmadığını bildirdi. Ecevit, Böyleleri, kendi ruhlarındaki karanlığı topluma yansıtmaya uğraşan zavallılardır dedi. Başbakan Ecevit, partisinin grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 57. Hükümet`in işbaşında bulunduğu dönemde Türkiye`nin hem istikrarlı hem de dinamik bir yönetime kavuştuğunu ifade etti. Türkiye`nin her bakımdan gelişmesi ve ekonominin esenliğe çıkmasının bu istikrarın ve dinamizmin sürekliliğine bağlı olduğunu kaydeden Ecevit, bu Hükümet pek çok başarıya aynı anda imza atmaktadır dedi. Bir yandan, ülkeyi ekonomik bakımdan düzlüğe çıkaracak bir programın kararlılıkla uygulandığını bildiren Ecevit, öte yandan da AB`ye tam üyelik yolundaki englelerin adım adım aşıldığını söyledi. Ecevit, yolsuzluklarla mücadele en kapsamlı biçimde sürdürülürken terörün her türlüsünün bir daha yaşama olanağı bulamaması için gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Karşımıza çıkan veya çıkarılan sorunlar Türkiye`yi yolundan çıkaramaz diyen Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü: Bunu hayal edenler, hatta tasarlayanlar her zaman var olsalar bile güçleri yetmez. Sorunları boyutlarının ötesinde abartarak Türkiye`yi her gün yeni bir krizin ya da felaketin yaşandığı veya eşiğinde bulunduğu bir ülke gibi göstermeye de kimsenin hakkı yoktur. Böyleleri, kendi ruhlarındaki karanlığı topluma yansıtmaya uğraşan zavallılardır. Kendi Ulusuna Atatürk gibi güvenenlerse karanlıktan aydınlığa çıkmanın yolunu her zaman bulurlar ve bulmuşlardır.
DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, Anayasa değişikliği gibi önemli bir düzenleme üzerinde duyarlılık gösterilmesinin herkes tarafından doğal karşılanması gerektiğini bildirerek, Umarım kısa sürede konu yeniden görüşülerek bir uzlaşıya varılır dedi. Ecevit, partisinin grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Siyasal partilerin kapatılmasının bir ölçüde zorlaştırılmasının Parlamento`da genel olarak kabul gördüğünü kaydeden Ecevit, bunun nasıl bir düzenlemeyle gerçekleştirilebileceği konusunda tartışmalar olduğunu anlattı. Sonunda, siyasal partilerin kapatılmasına ilişkin kararın Anayasa Mahkemesi üyelerinden üçte ikisinin oyuyla verilmesinin kararlaştırıldığını anımsatan Ecevit, şunları söyledi: Ancak, Yüsek Mahkeme`nin üyeleri böyle bir düzenlemenin doğurabileceği sakıncalar konusunda bizi ve kamuoyunu aydınlattılar. Bunun üzerine düzenlemenin yeniden ele alınması uygun bulunmuştur. Umarım, kısa sürede konu yeniden görüşülerek bir uzlaşıya varılır. Anayasa değişikliği gibi ülkemiz ve rejimimiz bakımından önemli bir düzenleme üzerinde duyarlılık gösterilmesi herkes tarafından doğal karşılanmalıdır.
-SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI YASASI-
Başbakan Ecevit, Fransız Ulusal Meclisi`nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan yasayı kabul etmesine ilişkin görüşlerini dile getirirken de Bu büyük bir haksızlıktır dedi. Türk Ulusu`nun tarihinde soykırım örneği, ırk ayrımcılığı olmadığını belirten Ecevit, her zaman mazlumlara kucak açıldığını, o nedenle de bu haksızlığı içlerine sindiremediklerini söyledi. Ecevit, bu yasa yürürlükte kaldığı sürece Türkiye ile Fransa arasında tarihten kaynaklanan ve her alanda varolan derin ilişkilerin ağır zarar göreceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: Halkımızın tepkisini yansıtmak üzere alacağımız uyarıcı önlemleri Dışişleri Bakanlığımız ve öteki ilgili kurumlarımız belirlemişlerdir. Bu bağlamda iki noktaya dikkat etmek gerektiğine inanıyorum: Birincisi Fransa`yı uyarırken kendimize zarar verecek, kendi ekonomimizi zayıf düşürecek girişimlerden kaçınmalıyız. İkincisi, alınacak önlemler Fransız halkını muhatap almamalıdır. Fransız halkı genel olarak dosttur. Ülkemize turist olarak gelenlerin başında Fransızlar da bulunmaktadır. Alacağımız önlemler Fransız halkına karşı değil, bazı sorumsuz politikacılara dönük olmalıdır.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN