TEDAŞ`a Borç Çalımı
TEDAŞ, 17 trilyon liralık alacağı için sessiz sedasız haciz işlemi başlattı. Ancak belediyenin banka hesapları boş çıktı. Başkan kendilerinin de devlet kurumlarından 18 trilyon su alacağı olduğunu savundu.
Büyük oranlı alacaklarını tasfiye etmekte zorlanan TEDAŞ, yıllardır içme suyu şebekesinde kullandığı elektriğin parasını ödemeyen ve toplam borcu 17 trilyon liraya ulaşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ndeki alacağı için haciz işlemi başlattı, ancak belediyenin banka hesapları boş çıktı. Haciz işlemini doğruluyan Celal Doğan, birçok devlet kurumu ve hastaneden kendilerinin de 18 trilyon lira su parası alacağı bulunduğunu belirterek, Devlet paramızı versin, elektrik paramızı o gün ödeyelim. Onların parası para da, bizim ki Tanzanya parası mı? dedi. TEDAŞ`ın kayıp ve kaçak ile 2000 yılında ciddi bir mücadele başlattığını ve bunun içerisinde tahsil edilemeyen alacakların da olduğunu anlatan Genel Müdür Osman Nuri Doğan, son olarak Gaziantep Belediyesi ile elektrik bedeli nedeniyle mahkemelik olduklarını söyledi. Doğan, yıllardır biriken borçlarını Gaziantep Belediyesi`nin ödemeye yanaşmadığını savunarak, İçme suyu şebekesinin, harcadığı elektriğin parası ödenmiyor. Kanunlar burada bana `kamu sağlığının söz konusu olduğu durumlarda elektriği kesemezsin` diyerek engel koyuyor. Bu nedenle elektriğin kesilmesi mümkün olmuyor diye konuştu.
YURTTAŞ MAĞDUR OLMASIN
Doğan, amaçlarının yurttaşları mağdur etmemek olduğu için şehir suyunu veren şebekenin elektriğini kesmediklerini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:
Zaten yasal anlamda da kamu yararı söz konusu olduğunda elektriği kesmek mümkün olmuyor. Ancak yıllardır ödenmeyen borç 17 trilyon gibi dev bir rakama ulaştı. Üstelik şebekenin bu parayı Belediye`ye ödediği halde burada takıldığı ve parayı kendi kasalarına aktararak ödeme yapmadıklarını tespit ettik. Bu nedenle yaklaşık 15 gün önce haciz işlemlerini başlattık. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan`ın kendi ili dışındaki ilçelerin dahi yolunu yaptırarak siyasi bir şov yaptığını ancak şebekenin kendisine teslim ettiği elektrik parasını TEDAŞ`a yatırmadığını kaydeden TEDAŞ Genel Müdürü Doğan, belediyeye yönelik herhangi bir mal ve para kaçırma olmasın diye sessiz sedasız bir icra işlemi başlattıklarını, ancak yine de banka hesaplarında birşey bulamadıklarını ifade etti.
ALACAKLARINA ŞAHİN;
Gaziantep`e 53 kilometre uzaklıktan su getirdiklerini ve oldukça pahalı bir enerji bedeli ile karşı karşıya olduklarını savunan Celal Doğan ise enerji bedelini ödememe gerekçesi olarak alamadıkları su paralarını gösterdi. Devlet kurumlarından ve hastanelerinden toplam 18 trilyon lira su parası alacakları biriktiğini vurgulayan Doğan, Biz diyoruz ki su paramızı versinler, elektrik paralarını ödeyelim. Hatta su bedelimizi direkt enerji bakanlığına borcumuza karşı yatırsınlar. Devlet alacağına şahin, ancak nedense borçları konusunda aynı duyarlılığı göstermiyor. Bizim karşımızda kamu kuruluşları olduğu için faiz işlemiyor, TEDAŞ geciken her gün faizini de işletiyor. Onların parası para da bizimki Tanzanya parası mı? diye konuştu. Belediyenin bankalardaki hesaplarının boş çıkması konusunda da zaten para yok ki diyen Celal Doğan, sabit mallarına el konulması ihtimali üzerine de İstedikleri şeye gelip el koysunlar, kendi ayıpları dedi.
İMAR YASASI BİZİ ENGELLİYOR;
Enerjide kayıp ve kaçaklara karşı bir mücadele başlatan TEDAŞ, 2000 yılında en az 1 puanlık bir kazanç sağlama peşinde. 2000 başında yüzde 20.4 düzeyinde olan kayıp-kaçak oranını yılsonunda yüzde 19`ların altına çekmeyi planladıklarını dile getiren TEDAŞ Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, Buradan sağlanacak olan tasarruf bazı çevrelerde ifade edildiği gibi bir Keban Barajı`na filan eşit değil. Benim elimi kolumu bağlayan bir İmar Yasası var. Yasadışı olarak gecekondu yapıyor, buraya belediye suyunu, PTT telefonunu götürüyor. Bir bana elektriği götürme diyorlar, ancak bunlarda kaçak olarak alıp kullanıyorlar. Yani göz göre göre ben zarar ediyorum. Ben bunları abone yapmaya kalksam validen uyarı yazısı alıyorum. Madem yasadışı bir uygulama var niye su gidiyor, telefon gidiyor dedi.(YENİ BİNYIL)
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN