LPG istasyonlarında uygulama birliği

31.01.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Sanayi ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu, LPG ile Çalışan Motorlu Taşıtlar İkmal İstasyonları Kuruluş, Denetim, Emniyet ve Ruhsatlandırma Kuralları Hakkında Yönetmelik Taslağı`nın hazır hale geldiğini bildirdi. Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, getirilen düzenlemeyle ülke genelinde kamuoyunda otogaz olarak bilinen sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ikmal istasyonları konusunda mevzuat uyumu sağlanarak uygulama birliği tesis edildiğini belirtti.

Bakan Tanrıkulu, Bu sayede müteşebbislerin LPG istasyonu kurmadan önce neler yapmaları gerektiğini bilmeleri, halkın can ve mal güvenliği açısından gerekli emniyet tedbirleri alınmış ve standartlara uygun LPG ikmal istasyonlarının kurulup işletilmesi sağlanmış olacaktır dedi.

Tanrıkulu, söz konusu taslağın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, İçişleri, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bayındırlık ve İskan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre bakanlıkları ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE), büyükşehir belediyeleri ve sektör temsilcileri ile müşterek yürütülen çalışmalar sonucunda tamamlandığını kaydetti.


Yeni bir sektör Otogaz

Bakan Tanrıkulu, son yıllarda Türkiye`de alternatif yakıt olarak LPG kullanımının yaygın hale geldiğine işaret ederek, Ülkemizde tüketilen LPG`nin taşıtlardaki kullanım oranı, 1998 yılında yüzde 4.7 iken 1999`da yüzde 9.1`e yükselmiş, 2000 yılında ise bu oran yüzde 26.7 olarak gerçekleşmiştir. Bu durum, ülkemizde (otogaz) adıyla anılan yeni bir sektörü ortaya çıkarmıştır dedi.

Tanrıkulu, LPG kullanan taşıtlara ikmal hizmeti verecek istasyonların gerekli emniyet kurallarına ve standartlara uygun olarak kurulmasının halkın can ve mal güvenliği açısından taşıdığı öneme de dikkat çekti.

Bakan Tanrıkulu, LPG ikmal istasyonu açabilmek için gerekli mevzuat incelendiğinde, birçok kuruma müracaat edilerek çeşitli izin ve ruhsatların alınması gerektiğini ve bu izinlerin verilebilmesi için de aranacak kriter ve niteliklerin birbirinden farklı ve bazen de çelişkili olduğunu ifade etti.

LPG ikmal istasyonlarının kuruluşu konusunda ülke genelinde görülen farklı uygulamaların önlenmesi hususunda bakanlıklarına çok sayıda şikayetin ulaştığını anlatan Tanrıkulu, Bu şikayetlerin çoğunluğunu LPG ikmal istasyonlarının açılış ile ilgili yasal düzenlemelerin yeterli olmayışı ve bunun yanında kamu kurum ve kuruluşlarının yetki ve sorumluluklarını belirleyen müşterek bir düzenlemenin bulunmayışı oluşturmaktadır dedi.

Bu şikayetlerin değerlendirilmesi sonucunda LPG istasyonları ile ilgili olarak yasal bir düzenleme yapmanın zorunlu hale geldiğininın altını çizen Tanrıkulu, bu doğrultuda ilgili kurul ve kuruluşlarla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde LPG ikmal istasyonları mevzuatının uyumlulaştırılması ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla başlatılan çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Açıklamasında ayrıca, ilgili mevzuatta birlikteliğin sağlanması amacıyla, TSE`nin 16 Ocak 2001 tarihinde Teknik Kurul toplantısında TS 11939 standardında gerekli değişikliklerin yapıldığını kaydeden Tanrıkulu, hazırlanan Yönetmelik Taslağının, TS 11939 standardının önümüzdeki günlerde Resmi Gazete`de yayımlanmasını takiben, Bakanlar Kurulu`na imzaya sunulacağını bildirdi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.233 Değişim: 0,00% Hacim : 92.159 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.171 19.11.2024 Yüksek 9.443
Açılış: 9.431
34,5399 Değişim: 0,17%
Düşük 34,3550 20.11.2024 Yüksek 34,5469
Açılış: 34,4818
36,6173 Değişim: 0,12%
Düşük 36,4889 20.11.2024 Yüksek 36,6645
Açılış: 36,5732
2.926,60 Değişim: 0,22%
Düşük 2.907,87 20.11.2024 Yüksek 2.930,41
Açılış: 2.920,16
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.