E-Ticarette Ürün Güvenliği yükselecek

11.11.2024 - 15:44 | Son Güncelleme :
E-Ticarette Ürün Güvenliği yükselecek | Kobi Haberleri

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve AB finansmanıyla desteklenen ‘E-Ticarette Ürün Güvenliği Teknik Destek Projesi’nin açılış konferansı Ankara’da gerçekleştirildi. Proje, Türkiye’nin e-ticaret sektöründe güvenli ürün standartlarını yükseltmeyi ve AB düzenlemelerine uyumu hedefliyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla desteklenen ‘E-Ticarette Ürün Güvenliği Teknik Destek Projesi’nin açılış konferansı, Ankara'daki bir otelde gerçekleştirildi. Proje, hızla büyüyen e-ticaret sektöründe ürün güvenliği standartlarının artırılması ve Türkiye'nin AB düzenlemelerine uyum sağlama sürecine önemli katkı sunmayı amaçlıyor. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Barbaros Murat Köse'nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik çevrelerden katılım sağlandı.

“AVRUPA BİRLİĞİ BİZİM EN ÖNEMLİ İHRACAT PAZARIMIZ”

AB ile Türkiye arasındaki ticaretin geçen yıl 210 milyar doları bulduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Tuzcu, “Avrupa Birliği'nin beşinci ticaret ortağıyız. Avrupa Birliği bizim en önemli ihracat pazarımız. Ve birçok alanda teknik düzenlemelerden dış ticareti ilişkin politikalara birbirimizi besleyen, birbirimize katkı sağlayan ve birbirimizden öğrenen bir sürecin içerisindeyiz. Gümrük Birliği bunun temeli ve gümrük birliği sayesinde sadece ticaretimizi arttırmadık. Biz Türkiye olarak Avrupa Birliği'nin birikimini, ticaretteki ve sanayideki birikimini kendi iç piyasamıza yansıtarak hem imalatta hem de piyasada tüketici refahına yönelik olarak da teknik altyapımızı uyumlaştırmak için ciddi bir çaba sonucu güzel bir altyapıyı ortaya çıkardık. Biz gümrük birliğinin güncellenmesi ile ilgili konuşurken de aslında bu iş birliğini bir üst seviyeye, değişen çağın gereklerine daha yakınlaştırmak için bir zemini ortaya çıkartmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“PROJELERLE TÜRKİYE'DEKİ KURULUŞLARIMIZIN ALTYAPISINI GELİŞTİRDİK”

Gümrük Birliği Anlaşması imzalandığından itibaren ürün güvenliği alanında 8 büyük Avrupa Birliği projesinin 5’inde Ticaret Bakanlığının üstlenici olduğunu kaydeden Tuzcu, “Bu projelerle de Türkiye'deki kuruluşlarımızın hem altyapısını geliştirdik hem de kurumsal kapasitenin yanında farkındalığı da arttırıcı çözümler geliştirdik ve çalışmalar yürüttük. E-Ticarette Ürün Güvenliği Teknik Destek Projesi, Türkiye'nin AB ile ekonomik entegrasyon hedefine önemli katkı sağlarken, ürün güvenliği standartlarına uyum sağlama yolculuğunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Proje, e-ticaret ortamında adaletli, şeffaf ve güvenli bir yapı oluşturmayı amaçlarken, mevzuat uyumlaştırma çabaları ile kalıcı ekonomik başarının temellerini atmaya yöneliyor” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ İLE BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ KAZAN KAZAN ÇALIŞMALARI HEPİMİZİN YARARINA OLUYOR”

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise Türkiye'nin kapasitesinin, Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü ortak çalışmaların önemini gösterdiğini dile getirerek, “Gambia'da bir ziyarete gitmiştim. Belediye Başkanı çok güçlü tam bir Afrikalı siyasetçi. Geçen hafta beni aradı. Dedi ki ‘Türkiye'den elbise alacağım e-ticaret. Girdim internete ne diyorsun? Güvenilir mi, nasıl’ diye. ‘Valla dedim biz de bu işte çok ilerideyiz. Hiç gözün arkada kalmadan al’ diye söyledim. Sonra o Türkiye'den aldığı elbiseyi aldığı ya da alacağı şirketin makineleri İtalya'dan geliyor. Kredisini İspanya Bankası, İspanya kökenli bir bankadan almış. Böyle bir entegre durumdayız. Avrupa Birliği, Gambia, Özbekistan, tekrar ürün güvenliğiyle birlikte yaptığımız çalışmalar böyle bir matriksi var. O yüzden Avrupa Birliği ile birlikte yaptığımız bu kazan kazan çalışmaları hepimizin yararına oluyor. Birlikte daha yapacaklarımız var ve bu tür projelerle ileriye taşıyacağız. Burada tabii yine dikkat etmemiz gereken bir şey sürdürülebilirlik. Yani bütün bu projelerin ürün güvenliğiyle birlikte sürdürülebilirlik kısmı da çok önemli” ifadelerini kullandı.

Konferans, e-ticarette ürün güvenliği teknik destek projesi tanıtımı ve e-ticarette piyasa gözetimi ve denetimi paneli ile devam etti.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4207 Değişim: 0,26%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,3360 Değişim: 0,28%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.842,17 Değişim: 0,28%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.