Yatırımcıya tavsiyem şu...

21.11.2013 - 08:30 | Son Güncelleme :

Leblebici, Fed kararlarına yüzde 80 hazır olduğunu belirtti

TÜRKİYE’de bankaların Amerikan Merkez Bankası (Fed) kararlarına yüzde 80 hazır olduğunu belirten TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici “Yatırım tavsiyesi soranlara tek bir şey söylüyorum: Döviz borcu olan döviz alsın. Döviz borcu yoksa dolar almayın” dedi.

TÜRK Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye ekonomisi ve global piyasalardaki gelişmelere bakıldığında bugün 2 TL civarında olan doların bundan sonra 1.90-2.10 arasında gidip geleceği öngörüsünde bulunarak, “Bugünkü şartlarda 1.80-1.70’ler seviyesine inmez. 2014’te de bu seviyelerde seyreder. Yatırımcılara tek tavsiyem var, döviz borcu olan döviz alsın, olmayan almasın. Mevduat hala en iyi ürün” dedi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ÖNLEMLER KÖTÜ DEĞİL

Hürriyet`ten Hülya Güler`in haberine göre; Ümit Leblebici, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Merkez Bankası’nın sektöre yönelik önlemlerini genelde olumlu bulduğunu söyledi. Leblebici, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kredi kartına taksit yapılması ve limitlerinin gelire göre belirlenmesi ‘iç talebin dengelenmesi’ açısından olumlu. Önlemler ekonominin kırılganlıklarını önlemeye yönelikse olumsuz değildir. Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu cari açık.”

SEKTÖRDE BÜYÜK RİSK YOK

Alınan tedbirler bankaların büyüme stratejisini ve kârlılığını bir miktar etkileyeceğini belirten Leblebici, “Ancak sektörün büyümesini çok ciddi sekteye uğratmaz. Çünkü bankalar önlemlere göre stratejilerini belirleyerek yoluna devam ediyor. Örneğin TEB olarak büyümemizi düzenleyici otoritenin kararlarına göre belirlemiştik” şeklinde konuştu. Leblebici bankacılık sektörünün risklerini ise şöyle anlattı: “Bankaların döviz açık riski yok. Kredi büyümesi sorunsuz. Çok büyük bir dış kaynaklı kriz olmazsa sektörde büyük risk yok. Örneğin bankacılık sektörü olarak Fed’in (ABD Merkez Bankası) tahvil alımını kısarak, likidite daralmasına neden olabilecek kararlarına hazırız. Bankalarımız yüzde 80 oranında parasal daralmanın sonuçlarına hazırlık yaptı. Ekonomi de yavaş yavaş kendini hazırlıyor.” 

Yatırım ürünlerinde agresif olacağız

KOBİ bankacılığında kuvvetli olduklarını söyleyen Ümit Leblebici, “Girişim bankacılığında büyümek istiyoruz. Bireyselde de daha alacağımız yol var. Özellikle yatırım ürünlerinde biraz agresif olmak istiyoruz. Regülasyonların izin verdiği ölçüde keridelerde de büyümek istiyoruz. Şu nda kredilerde yüzde 4’lerdeki pazar payımızı yüzde 5’lere çıkarmayı istiyoruz. Bankalarda tasarruf için hep klasik ürünler var. Önümüzdeki dönemde tasarrufa yönelik ürünlerimizi daha da çeşitlendireceğiz” dedi.

Türk bankaları Avrupalı ortakların büyüme motoru

TEB’in Fransız bankacılık devi BNP Paribas ile ortaklığı bulunduğunu hatırlatan Ümit Leblebici, şöyle konuştu: “Türkiye’de iştiraki bulunan Avrupalı bankaların, Türkiye’deki faaliyetlerini çok önemsiyor. Türk bankaları Avrupalı ana ortaklarının büyüme motoru haline geldi. BNP Paribas’nın büyümek istediği 3 pazar var, Türkiye, ABD ve Asya. AB ve ABD büyüyememenin sıkıntılarını yaşarken. Türkiye’de büyümede sıkıntı yok. Şu anda cari açık ve büyüme arasında bir denge de oluşturuldu.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.