Türkiye krizden az etkilenir!

25.10.2013 - 17:21 | Son Güncelleme :

`Uluslararası finansal sistemin dengesizlikleri azaltacak bir mekanizmaya sahip değil`

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf642e601c04688fbde1f0.jpg">Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Turalay Kenç, Dünya Bankasının Dünya Kalkınma Raporu 2014 kapsamında düzenlediği Türkiye`de Riskleri Yönetmek konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Turalay Kenç, finansal piyasaların etkili çalışmadığını belirterek, bunun, risklerin düşük fiyattan oluşmasına ve aşırı borçlanmaya neden olduğunu söyledi.

Kenç, Dünya Bankasının Dünya Kalkınma Raporu 2014 kapsamında düzenlediği Türkiye`de Riskleri Yönetmek konulu panelde, finansal krizlerin, gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ülkelerde son 40 yılda artmaya başladığını bildirdi.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Günümüzde küresel finansal sistemin fazla dayanıklı olmadığını, aşırı borçlanmayı teşvik eden durumların bulunduğunu anlatan Kenç, Finansal piyasalar etkili çalışmıyor. Bu, risklerin düşük fiyattan oluşmasına ve aşırı borçlanmaya yol açıyor diye konuştu.

Uluslararası finansal sistemin dengesizlikleri azaltacak bir mekanizmaya sahip olmadığını söyleyen Kenç, Döviz kurları, küresel dengesizlikleri azaltıcı rol oynamıyor dedi.

Kenç, gelişmekte olan ülkelerin IMF`ye güvenmediğini, IMF yönetiminin değişmesi gerektiğini ifade ederek, gelişmekte olan ülkelerin IMF`de daha fazla söz alması gerektiğini kaydetti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan da panelde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin günümüzde daha az riskle karşılaşır hale geldiğini, makroekonomik risklerin önemli ölçüde azaldığını söyledi.

Sayan, Türkiye`nin geçmişte mücadele etmek zorunda kaldığı yüksek enflasyon, değişken büyüme performansı gibi risklerle artık daha az karşılaşıldığını belirterek, Biz önlemimizi aldık. Evimizi temizledik. 2001 krizinden sonra bankacılık reformu yaptık. Mali disiplini getirdik. Son küresel krizde de gördük ki alınan önlemler sayesinde Türkiye ekonomisi küresel krizin sonuçlarıyla daha kolay mücadele eden, krizden daha az etkilenen bir ekonomi oldu diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.