Türk şirket dünya devine satıldı

12.04.2016 - 13:12 | Son Güncelleme :
Türk şirket dünya devine satıldı | Genel Haberler

Bakan Eroğlu'nun oğlunun da ortağı olduğu Panaroma Bilişim, ABD’li Verifone'a satıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmed Eroğlu’nun büyük hissedar olduğu Panaroma Bilişim şirketini, ABD’li dünya devi Verifone'a satın aldı. Üç yıl önce kurulan Panaroma Bilişim, yeni nesil yazarkasa satışı yapıyor. Türkiye genelinde 2 milyon kadar yazarkasanın değiştirilmesi planlanıyor.

hurriyet.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Mehmed Eroğlu, eylül 2013’te iki arkadaşı ile birlikte Panaroma Bilişim Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş. isimli şirketi
kurdu. İstanbul’da bulunan 1 milyon 250 bin TL sermayeli şirkete daha sonra iki isim daha ortak oldu.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

2 MİLYON KASA DEĞİŞECEK

Ödeme kaydedici sistemler alanında faaliyet gösteren Panaroma Bilişim, Maliye Bakanlığı’nın onayı ile Olivetti marka yeni nesil yazarkasa satışı yapıyor. Türkiye genelinde 2 milyon kadar yazarkasanın değiştirilmesi planlanırken, sektöre yabancı firmaların da ilgisi söz konusu. Pazarın büyüklüğü ise 4.5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

ÇOĞUNLUK HİSSEYİ ALDI

Silikon Vadisi şirketi olarak bilinen ABD’li Verifone, Panaroma Bilişim ile bir süredir yürüttüğü satın alma görüşmelerini tamamladı. Verifone, Olivetti’nin Türkiye’deki marka haklarına sahip tek distribütörü olan Panaroma Bilişim’in çoğunluk hissesini satın aldı.

Taraflar, devir işlemlerine onay için Rekabet Kurumu’na başvurdu. Rekabet Kurumu’nun da ‘onay’ vermesi ile hisse devir işlemleri yapılacak. Ancak, 5 ortaklı şirkette hisselerin ne kadarının Verifone’a geçeceği öğrenilemedi.

BÜYÜK ORTAK EROĞLU

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre 1 milyon 250 bin TL sermayeli şirketin yüzde 44’ü Mehmed Eroğlu’na, yüzde34’ü Gazanfer Mürşit’e, Yüzde 11’i Sinan Görkem Gökçe’ye, yüzde 6’sı Burak Ceylaner’e, yüzde 5’i ise Cenk Bayrakdar’a ait.

Haberin Devamı

Mehmed Eroğlu (sağda), yüzde 44'lük payla Panaroma Bilişim'in büyük ortağı konumunda.

ORTAK AÇIKLAMA YAPACAKLAR

Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız Panaroma Bilişim yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Satış işlemine ilişkin ayrıntıların Verifone ve Panaroma Bilişim yetkililerinin bugün katılacakları basın toplantısında ele alınacağı öğrenildi.

YÜZDE 45’LİK PAYLA DÜNYA LİDERİ

Türkiye’de de faaliyet yürüten Verifone, dünya genelinde 40 ülkede faaliyet gösteriyor. 5 bin 300 çalışanı bulunan Verifona, ödeme sistemleri alanında yüzde 45 pazar payı ile dünya lideri konumunda. 1981 yılında kurulan California merkezli Verifon, New York Borsası’na kote bir şirket.

TÜRKİYE’DE LİDER OLACAKTI

Panaroma Bilişim’in sitesinde yer alan bilgiye göre ise, şirketin 2018 yılı itibariyle Türkiye’nin en büyük ödeme kaydedici firması olması planlanıyordu. Olivetti marka yazarkasaları 3 bini aşkın bayisi bulunan BSH (Bosch, Simens ve Profilo) üzerinden dağıtıyor. Panaroma Bilişim, Olivetti ile geçtiğimiz yıl mayıs ayında işbirliği yapmıştı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.