Tesktil`de Üretim Üssü Türkiye

24.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Fransız Cacharel, ABD`li Levi`s Alman More&More ve İtalyan Zegna Türkiye`de ürettikleri ürünleri iç piyasanın yanı sıra Avrupa`ya satıyor.


Hazır giyim sektöründe kaliteli malı uygun fiyattan üretip doğru servisi veren Türk kuruluşları Avrupalı yatırımcıları Türkiye`ye çekiyor. Fransız Cacharel, Alman More&More, ABD`li Levi`s ve İtalyan Zegna Türkiye`de üretim yaparak tüm dünyaya buradan ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye temsilciliğini dört yıldan bu yana Aydınlı Hazır Giyim`e bağlı Aykur İstanbul Hazır Giyim`in yaptığı Cacharel, Türkiye`de üretim de yapıyor. Büyükçekmece`de bulunan fabrikada Cacharel`in erkek giyimini yaptıklarını belirten Cacharel Türkiye Genel Müdürü Ahmet Said Kavurmacı, tesiste günde 900 ceket, 1200 pantolon ve 1400 gömlek ürettiklerini anlattı.


CİROLAR ARTIYOR;

Türkiye`de üretilen Cacharel marka ürünlerin Avrupa ve İsrail`de satıldığını dile getiren Kavurmacı, yılda 2-2.5 milyon dolar ihracat yaptıklarını vurguladı. Son bir yılda Cacharel`in erkek giyiminde hazır giyim tedarikçisi olduklarını belirten Kavurmacı, Cacharel`in üretim ve ihracat üssü olarak Türkiye`yi seçme nedeni eski ve köklü bir kuruluş olmamızdan kaynaklanıyor. Bunun yanında belli bir üretim kapasitesine sahip olmamız ve Pierre Cardin`in de Türkiye lisansörlüğünü yapmamız Cacharel üzerinde etkili oldu diye konuştu. Türkiye`de Cacharel`in şu anda 17 mağazayla faaliyet gösterdiğini dile getiren Kavurmacı, 2003 yılında 35 mağazaya ulaşmayı planladıklarını açıkladı. Cacharel`in geçen yıl Türkiye`de 7-7.5 milyon dolar satış yaptığını belirten Kavurmacı, bu yılki hedeflerini 10 milyon dolar olarak açıkladı.


Almanların ünlü markası More&More, yaklaşık dört yıldan buyana faaliyet gösterdiği Türkiye`yi üretim ve ihracat üssü haline getirdi. More&More`un Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri`ndeki tüm operasyonları lisans ve mümessillik haklarına sahip olan Step Hazır Giyim tarafından yönetiliyor. More&More Genel Müdürü Gürkan Günaydın, Türkiye`de daha çok konfeksiyon ürünlerinin üretimi gerçekleşiyor. 80`e yakın imalatçıyla çalışıyoruz. Ayrıca Türkiye`den Rusya`ya ihracat da yapıyoruz dedi. Günaydın, 1997`de 5 milyon dolar, 1998 ve 1999`da ise 6 milyon dolar ciro yapmayı başardıklarını anlattı. 2000 yılında 8 milyon dolar satış hedeflediklerini dile getirdi. Ermenegildo Zegna`nın Tuzla`da Serbest Bölge`de gömlek ürettiğini söyleyen Ermenegildo Zegna Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Kerimol, Üretilen gömleğin yüzde 99`unu yurtdışında bulunan Zegna`lara ihraç ediyoruz. Fabrikanın günlük üretim kapasitesi 650 adet. Bu gömlekler Türkiye`de Zegna, Beymen ve Altınyıldız mağazalarında satılıyor dedi. Türkiye`ye 1989 yılında gelen Levi`s, sekiz yıl önce Levi Strauss İstanbul Konfeksiyon Sanayi`ni kurdu. Kuruluş Çorlu`da üretim yapıyor. Üretimin yarısı yurtiçinde kullanılırken, kalan kısım Avrupa`ya ihraç ediliyor. İhracat yapılan ülkeler arasında Mısır, Ürdün, Azerbaycan, KKTC, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Kırgızistan bulunuyor. (RADİKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.