Taksit sınırlaması ertelenecek mi?

17.02.2014 - 09:03 | Son Güncelleme :

BDDK birçok kesimin tepkisini alan kredi kartı taksit sınırlamalarına ilişkin yakın zamanda bir değişiklik planlamıyor

<ımg hspace="10" vspace="5" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf6091601c04688fbdc8f1.jpg" align="right">Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) birçok kesimin tepkisini alan kredi kartı taksit sınırlamalarına ilişkin yakın zamanda bir değişiklik planlamıyor.

Alınan kararların bir kredibilitesi olduğunu dile getiren yetkililer, yeni bir değerlendirme için belli bir süre geçmesi gerektiğini, bunun da en az 6 ayı bulabileceğini belirtti. BDDK’nın kredi kartındaki taksitli harcamalara getirdiği sınırlamalar, 1 Şubat’ta yürürlüğe girdi. Hürriyet`ten Neşe Karanfil`in haberine göre; cep telefonu ve kuyumculukta taksit sıfıra inerken, mobilya ile televizyon gibi ürünlerde taksit sayısı 9 ayla sınırlandırıldı. Alınan kararlardan sonraki ilk verilerde taksitli kredi kartı harcaması 1 haftada 700 milyon lira geriledi. BDDK’nın aldığı kararlar birçok sektörde tepki çekmeye başladı. BDDK yetkilileri, alınan kararlar ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkileri izlediklerini belirtirken, kararların etkilerinin öncelikle piyasada yarattığı etkiyi görmek istediklerini kaydetti. Etkinin ortaya çıkması için yetkililer, belli bir süre piyasanın izleneceğini kaydettiler.

İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

En çok kuyumculuk sektöründen şikâyet geldiğini hatırlatan yetkililer, kararlar alınırken en azından kademeli bir geçişin tartışıldığını vurguladı. Yetkililer kuyumculuk sektöründe belli bir limitin altına taksit konulmasının örneğin 150 ya da 200 liranın altındaki alışverişler için belli sayıda taksit getirilmesi önerisinin gündeme geldiğini ifade etti.

YAZILIM PAHALI GELDİ

Yetkililer, “Hazırlanacak yazılım bankalara çok pahalı geldiği için vazgeçildi” dedi. Taksitli satışla ilgili bir kod kullanıldığını belirten yetkililer, belli bir limitin altına taksit getirilmek istendiğinde bu kodun tamamen yenilenmesi gerektiğini söyledi. Yetkililer, kuyumculuk ile ilgili alınan kararın temelinde tefeciliğinin yer aldığına dikkat çekti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.