TAİ: Türkiye, TAİ`nin geleceğin uçağı A-400M projesiyle çağı yakalıyor

11.01.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin Türk Havacılık ve Uzay Sanayi`nin (TAİ), geleceğin büyük uçağı projesi olarak tanımlanan A-400M projesi ileçağı yakaladığı bildirildi. TAİ`den yapılan açıklamada, TAİ`nin projeyi yürüten AMC şirketinin sermaye ortağı olmasının yanı sıra çok daha büyük ve önemli kabul edilen Airbus ve A-400M know how kazandığı kaydedildi. Açıklamada, A-400M projesinin Türk havacılık sektörünün tasarım-geliştirme, üretim ve satış sonrası destek süreçlerinin tümünde yer alacağı ilk uluslararası program olacağına da dikkat çekildi. Bu projenin Türk havacılık sanayiinin Avrupa çapındaki diğer uluslararası projelerde, doğrudan görev almasına öncülük edeceği ifade edilen açıklamada, A-400M projesinin teknolojik birikim, katma değer, istihdam ve ihracat potansiyeli bakımından Türk sanayisine önemli bir katkı sağlayacağı kaydedildi. Açıklamada, A400M projesinin Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne üyelik sürecinde ve Türk sanayisinin Avrupa havacılık sektörüne entegrasyonu yönünde önemli bir adım olduğu da ifade edildi. Projenin Türkiye`nin ihtiyaçlarını karşılarken özelikle tasarım alanında teknik kabiliyetini de geliştireceği belirtilen açıklamada, A-400M ile TAİ`nin bir tasarım organizasyonu olarak sertifikalanacağı, Türkiye ve TAİ`nin politik ve ekonomik çıkarlarına zemin oluşturacağı kaydedildi. TAİ`nin misyonunun Savuma Sanayi Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı`nın Türkiye`nin hakettiği oranda iş alması hedefine paralel olarak, Türkiye`nin haklarını önde tutarak gerçekleştirmesi olarak tanımlanan açıklamada şöyle denildi: TAİ`nin tam anlamıyla kendi tasarım kabiliyetini kazanabilmesi ve bunu üretime aktarabilmesi; uluslararası standartların belirlediği tasarım teminatı ve uçuşa elverişlilik gibi fonksiyonların TAİ`de oluşturulması; Türk insanına yeni istihdam imkanları yaratılması ve Türk ekonomisinin büyümesi ve güçlenmesine sağlayacağı katkılar açısından TAİ`nin projedeki aktif rolünün ve çalışmalarının aynı hızla devam ettirilmesi büyük önem arzetmektedir. A-400M boyutlarında ve kapasitesindeki uçaklar konusunda, bilgi birikimleri ve deneyimleri olan Airbus ortakları şirketlerle, bu proje vasıtasıyla yapılacak işbirliği, bu bilgi birikimin önemli bir miktarının TAİ`ye dolayısıyla Türkiye`ye aktarılmasını sağlayacaktır.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.