Şekerbank satılıyor mu? Şekerbank'tan KAP'a açıklama

06.06.2014 - 09:38 | Son Güncelleme :

Katar, Bahreyn ve Dubaililer çoğunluk hisse istiyor...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5b6e601c04688fbda679.jpg">

Şekerbank’ın ortağı Samruk Kazyna Kazakistan Devlet Varlık Fonu’nun ve bankanın diğer ortağı Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı’nın hisselerine 3 Ortadoğulu bankanın talip olduğu öğrenildi.

Taliplerden birinin Dubai merkezli Mashreqbank olduğu belirtilirken, diğer iki talipten biri Katar’dan diğeri de Bahreyn’den. hürriyet.com.tr'den Hülya Güler'in haberine göre; görüşmelerin bir süredir devam ettiği, ilk fiyat tekliflerinin verildiği ancak bunların Şekerbank hissedarları tarafından uygun görülmediği için ikinci tur fiyat tekliflerinin alındığı da gelen bilgiler arasında.

ÇOĞUNLUĞU İSTİYOR

İlk olarak halen iştiraki BTA Securities’in yüzde 11.7 hissesi ve kendisinin de yüzde 21.9 pay ile Şekerbank’ta yüzde 33.6 hissesi bulunan Kazak Samruk Kazyna’nın, tek başına Şekerbank’taki hisselerini satarak çıkış yapmak istediği ancak taliplerin hepsinin, bankanın çoğunluk hissesini istemesi üzerine sürece  Şekerbank Personeli Sandığı’nın da dahil olduğu belirtildi.

Şekerbank’ın yüzde 33.9 hissesine sahip olan  Şekerbank Personeli Munzam Sandığı’nın hisselerini satmaya tek bir şartla ikna olduğu kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, Sandık, bütün hisselerini satmayacak. Çoğunluk hissesi alıcı tarafların birine geçse de, Şekerbank Personeli Munzam Sandığı, yönetimde kritik konularda belirleyici olmaya devam edecek. Böylece Sandık, azınlık hisseye sahip olsa da belli konularda karar verilirken imtiyaz sahibi olabilecek.

##$HABER_938919$##

DANIŞMAN YİNE ULUSOY

Sandığın bu şekilde ikna edildiği satış görüşmeleri için Kazak tarafın müzakereleri kendisinin yürüttüğü, Şekerbank’ın ise danışmanlığını Haluk Ulusoy’un yaptığı kaydedildi. Ulusoy Şekerbank’ın 2007’de Kazakistan merkezli BTA (Bank Turan Alem) ile olan müzakerelerini de yürütmüştü. BTA’nın Şekerbank’taki hisseleri 2011’de Kazak Hükümeti’nin BTA’ya el koyması nedeniyle Samruk Kazyna Kazakistan Devlet Varlık Fonu’na geçti. Şekerbank’ın yüzde 32.2 hissesi Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Mashreqbank BAE’nin en büyüklerinden

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri’nin önde gelen bankalarından Mashreqbank, 1967 yılında kuruldu. Merkezi Dubai’de olan bankanın Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Mısır’da şubeleri var. 44 şubeli bankanın ABD, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 20 temsilcilik ofisi var. Dubai Borsası’nda işlem gören Mashreqbank, Türkiye’de de çeşitli yatırımları bulunan Al Ghurair Grubu’nun iştiraki.

ŞEKERBANK'TAN KAP'A AÇIKLAMA

Şekerbank basında yer alan haberlerle ilgili KAP'a açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

'Bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde kulis haber olarak verilen 'Şeker'e 3 talip' başlıklı habere istinaden Bankamız açıklama yapma gereği duymuştur.

Şekerbank T.A.Ş.'nin %33,98 pay ile ana hissedarı olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, habere konu olan hisse satışına ilişkin olarak bir görüşmede bulunmamıştır.

Bankamız ortaklarından Samruk Kazyna Kazakistan Varlık Fonu'nun sahibi olduğu BTA Bank JSC hisselerini Kazakistan menşeili Kazkommertsbank'a devretme yönünde görüşme yaptığı daha evvel basına yansıyan haberler aracılığıyla duyulmuş olup, söz konusu kulis haberinin Kazkommertsbank'ın bu hisselere yönelik yaptığı olası görüşmelere dayanılarak oluşturulduğu düşünülmektedir.

Diğer taraftan; 30.01.2014 tarihinde KAP'ta açıkladığımız Bankamızın sermaye artırım süreci devam etmektedir.'


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.