Sadece iki ülke başardı

25.09.2001 - 09:02 | Son Güncelleme :

Dünya Bankası mali sektör strateji ve politika uzmanları Daniela Klingebiel, Luc Laeven ve Amsterdam Üniversitesi’nden Stijin Claessens’in hazırladığı çalışmaya göre varlık yönetimi şirketi (VYŞ) modeli Endonezya, Kore, Malezya, Meksika, İsveç’te uygulandı. Ancak, bu model sadece Malezya ve İsveç’te başarıya ulaştı.

Malezya’da iflas rejimi
Endonezya’da serbest piyasa yaklaşımı ile uygulanan model, reel sektörün aktiflerinin daha fazla erimesine yol açarken, Güney Kore modeli her açıdan başarısız oldu. Modelin gelişmekte olan ülkelerden Malezya’da tutmasının nedeni aynı zamanda sıkı bir iflas rejiminin uygulanması sayesinde gerçekleşti. Meksika’da model başka uygulamalarla beraber uygulanmasına rağmen başarısız oldu. İhracata dayalı büyüme sağlanınca reel sektörün sorunları çözüldü.

Yeniden yapılanmanın yaşanacağı ülkelerde reel ve mali sektörlerde kalifiye yönetim sorunu yaşandığı belirtilen çalışmada, Ülke bu modeli ilk defa uygulayacaksa, bu konudan anlayan uzmanlar bulunamayacağı için işletilmesi sırasında sorunlar çıkabilir denildi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.018 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.