Poliçeye Uzman Imza

25.09.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sigorta konusunda her türlü danışmanlık hizmetini veren sigorta broker`ları Türkiye`de özellikle KOBİ`lere hizmet vermeye başladı Türkiye`de henüz emekleme çağında olan `sigorta broker`lığı yabancı brokerların yatırımlarının artmasıyla gelişmeye başladı. Şu anda 5 bin sigor-ta acentesine karşılık 20 sigorta brokerı sektörde faaliyet gösteriyor.İngiltere`de 1800`li yıllarda doğan sigorta broker`lığı sisteminin Türkiye`ye biraz geç geldiğini ancak tüketicilerin hemen benimsediğini söyleyen Ada Sigorta ve Reasürans Broker`lığı Yöneticisi Nejat Şehsuvar, "Şu anda 20 sigorta broker`ı var ancak bu sayının artırılması gerekiyor. Türkiye`de en azından 60 sigorta broker`ı olmalı. Sektörde mevcut acente sayısı 5 bini buluyor" dedi.İngilizce`de `kırmak` anlamına gelen brook kelimesinden esinlenilen broker`lığın kelime karşılğı nedeniyle ilk başta insanlara sert geldiğini ancak broker`ların tüketicilere sigorta konusunda her türlü danışmanlık ve hizmeti sunan kişiler olduğunu belirten Şehsuvar, bu sayede tüketiciye daha ucuza ve nitelikli sigortalı olma şansı sağladıklarını vurguladı. Sigorta broker`larının tüketicilerin sigorta ihtiyaçlarının belirlenmesinden hangi tür sigorta yaptırması gerektiğine, hangi şirketin ürününün kendine daha uygun olduğuna kadar karar verdiğini anlatan Şehsuvar, bu sayede hem tüketicinin ihtiyacına uygun sigorta yaptırdığını hem de en doğru ve ucuz ürünü bulduklarını açıkladı. Broker`ların bir aile doktoru gibi müşterisinin her türlü ihtiyacını bildiğini ve aralarında anlaşma sona erene kadar sigorta primlerinin yatırılması, hasar ödemelerinin en hızlı şekilde yapılması gibi işleri de üstlendiğini hatırlatan Şehsuvar, bu hizmeti almanın tüketiciye de mali külfet getirmediğini ifade etti. Şehsuvar, kurumsal müşterilerin artık broker`la çalıştığını ancak asıl pazarlık şansı olmayan orta ölçekli şirketlerin bu tür kurumlara yönelmesi gerektiğini vurguladı."`Sermaye değil bilgi işi`" Sigorta broker`lığının dünyada yerleştiğini ancak mesleğe Türkiye`de hâlâ soğuk bakıldığını anlatan Şehsuvar, "Özellikle son dönemde hazırlanan yönetmelik bunu doğruluyor. Sigorta şirketleri fiyatlarını indirterek onları zarara uğrattığımızı düşünüyor ve broker`ları sevmiyor. Son yönetmelikte sigorta broker`ı olmak için 150-300 milyar lira arasında değişen sermaye sınırı getirildi. Bu şart konulursa iş, emeğiyle çalışan insanların olmaktan çıkar sermaye şirketi olur. Broker`lık sermaye değil bilgi işi" dedi.(RADİKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.